USA tippkorvpallur jäi Lätis mängides kanepiga vahele

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mire Chatman (vasakul).
Mire Chatman (vasakul). Foto: SCANPIX

Hooaega Lätis Ventspilsi korvpalliklubis alustanud ameeriklasest tagamängija Mire Chatman põrus dopingukontrollis kanepiga, teatas Läti Antidopingu sihtasutus. Chatmanile määrati kaheaastane võistluskeeld.

Muuhulgas Moskva Dinamos, Rooma Lottomaticas, Kaasani Uniksis ja Istanbuli Besiktases mänginud 36aastane Chatman alustas Euroopa karjääri aastatel 2002-2004 just Ventspilsis ja tuli tänavuseks hooajaks sinna karjääri loojangut veetma.

188 cm pikkune mängujuht näitaski taas häid esitusi, kogudes Euroopa tugevuselt teise klubisarja Eurocupi alagrupiturniiril 10 mänguga keskmiselt 13 punkti, 5,1 lauapalli ja 5 resultatiivset söötu. 26. novembril tõusis ta Eurocupi läbi aegade suurimaks punktitoojaks.

17. detsembril teatas Chatman aga ootamatult, et loobub tippkorvpallist. 2014. aasta novembris räsis Läti (ja Eesti) korvpalli veel üks dopinguskandaal, kui Raplas mänginud lätlane Kristers Zeidaks tunnistas kanepi tarvitamist ja õige pea võeti mõnuainega vahele ka Rakvere Tarvas pallinud Roberts Stumbris. Lõpuks Zeidaksi kehast kanepi tarvitamise jälgi ei leitud, küll aga anaboolseid steroide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles