LAVi sprinter: mulle süstiti minu teadmata dopingut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geraldine Pillay
Geraldine Pillay Foto: flickr.com

Lõuna-Aafrika Vabariigi üks parimaid sprintereid Geraldine Pillay avaldas eile, et talle süstiti tema teadmata keelatud aineid.

Neli aastat tagasi Briti ühenduste mängudel 100 m jooksus hõbemedali võitnud Pillay rääkis intervjuus raadiojaamale Talk Radio 702, et tema arvates süstis koondise arst Maaki Ramagole talle 2008. aastal vitamiine, ent hiljem tuli välja, et tegemist oli Actoveginiga, mis on keelatud aine, kuna see suurendab hapniku tarbimist, kirjutab Huffington Post.

Pillay sõnul oli Ramagole vestelnud kõmulise Ida-Saksamaa treeneri Ekkart Arbeitiga, kes soovitas tal sportlasele seda ainet süstida. Ramagole väidab, et ka tema ei saanud aru, mis ainega täpselt tegemist oli, kuna pudelitele kleebitud sildid olid saksa keeles.

«Praegu on need pelgalt süüdistused,» sõnas LAVi olümpiakomitee esindaja Ray Mali, soovimata sel teemal rohkem kommentaare jagada.

LAVi ajalehe Citizen andmetel oli aga riigi kergejõustikuliit juhtunust teadlik ning avaldas e-kirja, mille Ramagole oli kergejõustikuliidu endisele mänedžerile Molatelo Malehopole saatnud 6. mail 2008. aasta. «Actovegin on see aine, mille Ekkart Geraldine’ile palus süstida. Uurisin nüüd selle kohta internetist ja ma kardan, et see on keelatud aine,» kirjutas Ramagole.

Endine Lõuna-Aafrika koondise peatreener Arbeit on avalikult tunnistanud, et 1970. ja 1980. aastatel tarvitasid Ida-Saksamaa sportlased dopingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles