Eesti järgmise vastase Hispaania tipud boikoteerivad Fed Cupi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlannad Maria-Jose Martinez Sanchez (vasakult), Carla Suarez-Navarro, Nuria Llagostera Vives ja Arantxa Parra-Santonja.
Hispaanlannad Maria-Jose Martinez Sanchez (vasakult), Carla Suarez-Navarro, Nuria Llagostera Vives ja Arantxa Parra-Santonja. Foto: SCANPIX

Järgmise aasta veebruari alguses Tallinnas Föderatsiooni karikasarjas Eestiga kohtuma pidanud Hispaania naiskonna liikmed saatsid Hispaania tenniseliidu presidendile kirja, kus teatasid, et kavatsevad tuleva aasta Fed Cupi mänge boikoteerida, protesteerides niimoodi selle vastu, et alaliit pole Hispaanias naiste tennise arendamisse panustanud.

Pöördumisele kirjutasid alla Maria Jose Martinez Sanchez (WTA 25.), Anabel Medina Garrigues (WTA 53.), Arantxa Parra Santonja (WTA 58.), Carla Suarez Navarro (WTA 63.), Lourdes Dominguez Lino (WTA 108.) ja Nuria Llagostera Vives (WTA 116.), vahendab Sporting Intelligence.

Tennisistid heitsid alaliidule ette naiste tennise diskrimineerimist. «Oleme väga mures alaliidu vähese toetuse pärast nii praegu kui ka tulevikule mõeldes. Tahame, et tenniseliit tunnistaks oma vigu ja lahendaks mitmeid probleeme,» seisis naiste kirjas.

Kirja saatnud naistennisistid peavad suurimateks probleemideks meditsiinilise abi vähesust, naiste tennise struktuuritust ja ITF-sarja turniiride vähenemist Hispaanias, lisaks leiavad nad, et Fed Cupi naiskond vajab senisest suuremat professionaalset abi.

Mängijate sõnul juhtisid nad puudujääkidele tähelepanu juba mullu, aga seni pole olukord paranenud. «Me ei soovinud seda teha, aga kuna meil ei jää muud üle, võtsime ühehäälselt vastu otsuse 2011. aastal Fed Cupil mitte mängida,» teatasid allakirjutanud tennisistid.

Hispaania tenniseliit pole naiste kirjale veel vastust saatnud.

Viiel korral Föderatsiooni karikasarja võitnud Hispaania ja Eesti pidanuksid omavahel mängima 5.-6. veebruaril Tallinnas Maailmaliiga II grupi avaringi matšis.

«Just äsja jõudis see info Eesti Tennise Liidu peasekretäri Allar Hindini, aga see ei pruugi veel midagi tähendada,» kommenteeris Eesti Tennise Liidu pressisuhete juht Donatas Narmont. «Matšini on veel viis kuud aega, selle aja jooksul võib kõike juhtuda, seetõttu ei maksa veel mingeid põhjapanevaid järeldusi teha. Meie igatahes valmistume Tallinnas mängude korraldamiseks. Kui nad matši üldse ära jätaksid, tuleks neil trahvi maksta.»

Eesti Tennise Liidu president Urmas Sõõrumaa sõnas naljatledes, et teab väga hästi, miks Hispaania tipud Eestis mängida ei taha. «Hispaanlannad kardavad Eesti külma talve ja heas vormis Kaia Kanepit,» muigas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles