Absurdsed ideed põnevuse suurendamiseks

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks esikoha eest heitlevat Mercedese pilooti turvaauto taga. Vormel-1 juhtisikud loodavad, et tulevikus on sari põnevam.
Kaks esikoha eest heitlevat Mercedese pilooti turvaauto taga. Vormel-1 juhtisikud loodavad, et tulevikus on sari põnevam. Foto: AP / Scanpix

Vormel-1 sari on kriisis – vaatajaarvud vähenevad, sponsorid kaovad ja paljud meeskonnad on rahalistes raskustes. Sebastian Vetteli ja Ferrari võit Malaisia etapil oli Mercedeste ülemvõimule küll vahelduseks, aga suure tõenäosusega jääb see erandiks. Nii on vormelimaailmas tähtsatel kohtadel olevatel meestel muret palju ja põnevuse suurendamiseks on tehtud ka üpris kummalisi ettepanekuid.

Viimati avaldas sel teemal arvamust sarja rehvitarnija Pirelli mootorispordi juht Paul Hembrey, kes pole vormel-1 praeguse seisuga absoluutselt rahul. «Me näeme endi ees ala, kus tehnika on kõige tähtsam. Tahaksin selle asemel, et sõitjad oleks kuningad, kelle tegusid inimesed jälgivad ja neile alt üles vaatavad,» rääkis ta Guardiani vahendusel.

Et see niimoodi läheks, võiks Hembrey arvates vormel-1 nädalavahetusel lisaks senisele pühapäevasele põhisõidule tähtsustada ka reedet ja laupäeva. «Ma usun, et kvalifikatsiooni reede peale toomine on hea idee. Nii saaks sel päeval peale vabatreeningute ka midagi reaalset võita. Laupäeval võiks teha eraldi sprindivõistluse, et kohale tulnud fännid näeksid tulemust, mis loeb siin ja praegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles