Viljandi ja Viimsi/Tööriistamarket pääsesid poolfinaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Varik.
Ott Varik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistlustel jõudsid põhiturniiri kahe parema HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja Põlva Serviti kõrval nelja hulka Viljandi HC ja HC Viimsi/Tööriistamarket, kes võitsid oma veerandfinaalseeriad mängudega 2:0.

Viljandi alistas veerandfinaalseeria teises kohtumises Aruküla SK võõrsil 36:29 (19:10). Võitjate resultatiivseimad olid Karl Toom 11 ja Ott Varik 10 ning kaotajatel Andre Sild 7 ja Rauno Esop 6 tabamusega.

Viljandi mängiv treener Kristo Järve: «Olime mänguks valmis ja saime kohe kaitse pidama, mille pealt teenisime kiirrünnakuid. Lõpus lasime paraku ennast lõdvaks ja kümmekond minutit enne lõppu vähendas Aruküla kaotusseisu viiele väravale. Siiski oli mäng kindlalt meie kontrolli all.»

Aruküla juhendaja Toivo Järv: «Kivist ikka vett välja ei pigista. Seekordne mäng läks avapoolaja nahka ja kuigi pärast vaheaega pingutasime kõigest jõust, ei õnnestunud meil paremat tulemust saavutada. Lõpus oleksime võinud vahet veelgi vähendada, kuid me ei suutnud realiseerida kiirrünnakuid ja loogilisi viskekohti. Hooajaga päris rahule jääda ei saa, sest lootsime edestada Valgat ning võtta punkte esineliku meeskondadelt.»

Viimsi/Tööriistamarket sai Valgas 34:26 (17:9) jagu kohalikust Kävalist. Võitjate parimad olid Owe-Martti Lemsalu 7 ja Robin Oberg 5 ning kaotajatel Veiko Luik 10 ja Ingmar Kasuk 6 väravaga.

Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen: «Seekord mängisime nii nagu peaksime ja milleks oleme võimelised. Alguses oli pilt hea, kuid kui suure vahe sisse tegime, siis andsime pisut tagasi, mis on ka loogiline. Eraldi tahaks kiita väravavaht Siim Patraeli, kes tõrjus kõik seitse vastaste seitsmemeetri karistusviset.»

Kävali juhendaja Andris Uibo: «Me ei saanud alguses ennast käima ning kaitse oli vilets ja rünnak nüri. Lisaks sellele ei suutnud me realiseerida ühtegi seitsmemeetri viset, kuid nii on raske võita. Viimsi oli meist seekord igas faasis üle. Hooajaga võib üldjoontes rahule jääda, sest seadsimegi endale eesmärgiks pääsu veerandfinaali, mis sai ka täidetud. Rohkemat loota oleks olnud liiast.»

Kolme võiduni peetavates poolfinaalseeriates on vastamisi Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viimsi/Tööriistamarket ja Serviti – Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles