Tragöödia: USAs kukkus alla ülikooli korvpalliliiga finaalturniirilt naasnud lennuk

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bloomingtoni lähedal alla kukkunud lennuk.
Bloomingtoni lähedal alla kukkunud lennuk. Foto: SCANPIX

USAs, Illinoisis kukkus täna öösel alla lennuk, mis sõitis tagasi Indianapolis toimunud NCAA ehk ülikooli korvpalliliiga finaalturniirilt. Kõik seitse lennukis olnud sõitjat hukkusid, nende hulgas ka Illinois ülikooli korvpallimeeskonna treener ning sama ülikooli spordiosakonna asedirektor.

Bloomingtoni lähedal alla kukkunud eralennuk kuulus 42-aastasele ärimehele Scott Bittnerile. Nii Bittner kui ülejäänud reisijad surid avarii tagajärjel saadud tõsisest löögist, kõik lennukis viibinud reisijad olid allakukkumise hetkel endiselt turvavöödega kinnitatud. Õnnetuse põhjust pole hetkel avalikustatud, kuid on asutud speklueerima, et kuna õnnetuspaigas oli väga tihe udu, võis just see olla üheks allakukkumise põhjuseks.

Illinois ülikool kinnitas, et seitsme hukkunu seas on nende korvpallimeeskonna 36-aastane peatreener Torrey Ward ning 37-aastane spordiosakonna asedirektor Aaron Leetch. Ülikooli kõneisik lisas, et mängijatel ega teistel treeneritel ajakirjanike küsimustele vastata ei lasta.

Lisaks lennuki omanikule ja kahele Illinois ülikooli töötajale hukkusid õnnetuses 51-aastane piloot Thomas Hileman, 40-aastane Andrew Butler, 64-aastane spordibaari omanik Terry Stralow ning 45-aastane endine korvpallur Jason Jones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles