Vormel-1: viis kõige olulisemat küsimust Hiina GP eel

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia GP.
Malaisia GP. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel sõidetakse käesoleva vormel-1 sarja hooaja kolmas etapp Hiinas ning portaal gpupdate.net reastas etapi eel viis kõige olulisemat küsimust, millele hakatakse juba pühapäevasel võidusõidul vastuseid ootama.

Küsimus nr 1: kas Ferrari suudab oma edu korrata?

Kui eelmist hooaega ja ka tänavuse hooaja esimest etappi valitsesid Mercedese sõitjad Lewis Hamilton ja Nico Rosberg, siis hooaja teisel etapil Malaisias võidutses tänavusest aastast Ferrari rooli istunud Sebastian Vettel. Mercedese tiimi esindajad tunnistasid Malaisia GP järel, et neile said saatuslikuks Malaisia kõrged temperatuurid, millele Mercedeste rehvid vastu ei pidanud, kuid samas lubati, et Hiinas minnakse taas jälle kindlalt esikoha järele. Pühapäevasel sõidul saab näha, kas poodiumi kõrgeimale astmele kerkib taas kumbki Mercedese meestest, üks Ferrari sõitja või hoopis keegi kolmas.

Küsimus nr 2: kas Hiina GP on Rosbergi jaoks otsustav sõit?

Eelmisel hooajal napilt meistritiitlist ilma jäänud Rosberg on alustanud hooaega tiimikaaslasest pisut kahvatumalt ja on praeguseks hetkeks sõitjate arvestuses Hamiltonist maast 10 ning Vettelist seitsme punktiga. Kui Rosberg tahab ka tänavusel hooajal esikoha eest võidelda, peaks sakslane suutma end sõita parimale kohale.

Küsimus nr 3: kas McLaren suudab end punktikohtadele lähemale sõita?

Tänavune hooaeg on alanud McLaren-Hondale raskelt: hooaja avaetapil pidi nende põhisõitja Fernando Alonso asemel startima varusõitja Kevin Magnussen ning tiimi teine sõitja Jenson Button lõpetas sõidu 11. kohaga. Malaisia GP-l olid nii Alonso kui Button rajal, kuid katkestasid mõlemad. Hiinas on temperatuurid Malaisia tingimustega võrreldes madalamad ja nii on meeskond avaldanud lootust, et neil õnnestub lõpuks välja sõita paremaid tulemusi.

Küsimus nr 4: kas Manor Marussia saab rajale kahe masinaga?

Viimase tiimina F1 karusselliga liitunud Manor Marussia oma masinaid Austraalias rajale ei saatnud, Malaisias suudeti sõitma saata Roberto Merhi, samas kui Will Stevensi masinat sõidukorda ei saadudki. Kas Hiinas saadetakse lõpuks mõlemad tiimi autod rajale?

Küsimus nr 5: kas vormel-1 sari suudab jälle põnevust pakkuda?

F1 sarja kriitikud teatasid Austraalia etapi järel, et kuna stardis oli vaid 15 masinat, oli hooaja avavaatus igav. Sama ei saanud öelda Malaisia GP kohta, sest üle pika aja pidid Mercedese mehed loovutama esikoha ning selle napsas nende ees ülirõõmus Vettel. Kahe erineva etapi järel viskabki gpupdate.net õhku küsimuse, kas Hiina GP suudab pakkuda piisavalt põnevust, et vormel-1 sarja huvitavana hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles