Tartu Rocki legend püüab II liigas esikohta

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Allingu (palliga) Tartu Ülikool/Rocki särgis.
Vallo Allingu (palliga) Tartu Ülikool/Rocki särgis. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kaks hooaega tagasi korvpallurikarjääri lõpetanud ja täiskohaga põllumeheks hakanud endine Tartu Ülikool/Rocki ja Eesti koondise keskmängija Vallo Allingu mängib nüüd hobi korras palli Eesti II liigas ja on oma meeskonna Torma Spordi vedanud nelja parema hulka.

Eeldatavalt väga põnev teise liiga Final Four toimub nädalavahetusel Paides. Final Fouri jõudsid „õiged meeskonnad“, ses mõttes, et neiks on alagruppide suveräänsed võitjad: Põhja regioonist SK RIM/Scanweld, Ida regioonist Noto Outlet/Toila, Lõuna regioonist SK Torma Sport ning Lääne regioonist Paide Viking Window. Nemad reedel-laupäeval „tatamile“ astuvadki.

Vahepeal toimus aga playoff-faas. Neli alagruppide võitjat olid esimesest väljakukkumusvoorust vabad. Kaheksandikfinaalid läksid nii: Rock III-Orissaare Rock 2-0, Postimees/Soov-HITO/Jõhvi 2-0, Rakvere Tarvas-Ei,Eemotsioon 2-0, Rapla Stipend-EMÜ SK 0-2. Viimase paari tulemus oli mõneti üllatav, sest Rapla saldo põhiturniiril oma grupis oli 13-2, EMÜ-l 10-5.

Veerandfinaalides läks ootuspäraselt. SK RIM/Scanweld võitis Rock III 2:1 (kolmas mäng 75:49), Noto Outlet/Toila EMÜ SK-d 2:1, SK Torma Sport omakorda SK Postimees/Soovi 2:0 ning Paide Viking Window BC Tarvas/Rakvere SK-d 2:0.

Otsustav kolmas veerandfinaal Toila ja EMÜ vahel lõppes 84:67 ja 66:64, avapoolaeg viimases mängus seejuures 32:41. Markus Laanemets tõi Toila kasuks 13, Sander Karro EMÜ-le 16 punkti. RIMi 2-1 seerias Rock III vastu said otsustavateks tegijateks ikka vanad olijad – Ivo Uibukant, Indrek Reinbok, samas aitasid kõvasti kaasa ka mõned noored omad kasvandikud.

Kui suunata fookus poolfinaalidele, siis jääb esmalt silma paar Torma-Paide, kus vastamisi 2000ndate meistriliiga ühed parimatest edurivimeestest, korvialustest jõududest – vähemasti stabiilseimad neist – Vallo Allingu (Torma) ja Raido Ringmets (Paide). Poolfinaalis tõi Allingu kahe mängu kokkuvõttes keskmiselt 19,5 punkti ja 11,5 lauapalli, Ringmets vastavalt 19 punkti ja 19 lauapalli.

Reedel kell 18 on esimeses poolfinaalis vastamisi niisiis SK RIM/Scanweld-Noto Outlet/Toila, kell 20 SK Torma Sport-Paide Viking Window. Mängud peetakse Paide E-Piim spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles