Eesti koondis langes taas FIFA tabelis, sajas koht ähvardavalt lähedal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Värskelt avaldatud FIFA edetabelis on Eesti jalgpallikoondis loovutanud kuus kohta, asudes nüüd 93. kohal.

Eestiga samasse EM-valikgruppi kuuluvatest meeskondadest on kõrgeimal Šveits, kes tõusis kolm kohta ja on nüüd 9. real. Kolm kohta kerkis ka Inglismaa, kes on 14. kohal, koha võrra tõusnud Sloveenia on 47. tabelireal ja ühe koha võrra langenud Leedu 100. kohal. San Marino loovutas eelmise tabeliga võrreldes tevelt 13 kohta ja on edetabelisse kuuluva 209 riigi hulgas 194. kohal.

Tabeli kaks esimest on endiselt Saksamaa ja Argentina, kolmandaks tõusis aga Belgia. Tegemist on ühtlasi Belgia koondise kõigi aegade kõrgeima kohaga maailma edetabelis. Oma koha esikolmikus pidi neile loovutama neljandaks langenud Kolumbia. Järgnevad Brasiilia, Holland, Portugal ja Uruguay, Šveitsi järel lõpetab esikümne Hispaania.

Põhjamaadest on Taani parimana 28. kohal, Eesti koondise viimane vastane Island langes kolm kohta ja on 38. real. Nende järel on 39. kohal Rootsi, Norra on 70. ja Soome 78. kohal. Teistest Eesti naabritest on kümme kohta tõusnud Läti nüüd 85. kohal, Venemaa on 32. tabelireal.

Esisaja riikidest tegi suurima languse Iisrael, kukkudes lausa 20 koha võrra 46. kohale. Tabeli võimsaima hüppega sai aga hakkama Bhutan, kes sai märtsis koondise ajaloo kaks esimest MM-valikmängu võitu, alistades nii kodus kui ka võõrsil Sri Lanka. Tabelis tähendas see 46-kohalist tõusu ja maandumist 163. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles