Kalev/Cramo mõru kaotus, mis lõpetas ilusa seeria

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman (palliga) piirdus Minski vastu kaheksa punktiga.
Rain Veideman (palliga) piirdus Minski vastu kaheksa punktiga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kalev/Cramo hooaeg Ühisliigas on olnud muinasjutuline, aga play-off’i unistuse täitumist peavad mängijad ja treenerid veel pisut ootama. Eilne 88:89 kaotus võõrsil Minski Tsmokile tähendas, et Riia VEFil ja Astanal on veel teoreetiline võimalus kalevlasi edestada, aga võtmed on ikkagi Eesti esiklubi käes.

Hooaja vältel on Kalev/Cramo saavutanud kadestamisväärse enesekindluse ja tasavägistes mängudes on tegutsetud apteekri täpsusega. 13 võidust koguni üheksa on saadud kuni seitsmepunktilise vahega, kusjuures nimekirja ei mahu 75:65 võit Samara Krasnõje Krõlja üle, mis teeniti lisaajal. Nappe kaotusi Kalevil enne eilset sisuliselt polnud – ainus tööõnnetus juhtus novembris koduväljakul mängus Astanaga, kui lõppseisuks märgiti 63:65.

Kahjuks polnud eile selle meeldiva statistikaga midagi peale hakata, sest suurest kaotusseisust välja tulnuna jäid külalised lõpuhetkedel kaitses pehmeks ja nii ei päästnud Kalevit ka 33 punkti toonud Scott Machado imevisked. Seisul 86:89 ja 5,8 sekundit enne lõppu jäi kalevlastele viimane rünnak, kuid Machado kolmene läks mööda. Armands Škele sai küll ründelauapalli, kuid ajanappuse tõttu ei suutnud ta enam kaugviset üritada ja piirdus kahe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles