Taaramäe aitas tiimikaaslase etapivõiduni ja sai ise 4. koha

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Jalgrattur Rein Taaramäe (Astana) aitas Hispaanias jätkuva Baskimaa velotuuri täna sõidetud raskel eelviimasel etapil meeskonnakaaslase Mikel Landa etapivõiduni ja sai ise 4. koha.

Taaramäe kuulus 31-mehelisse jooksikute gruppi, mis 155 kilomeetri pikkuse etapi alguses peagrupist põgenes, vahendab Rattaprofid.ee. Umbes 20 kilomeetrit enne finišit olnud tõusul tegi Rein võimsa kiirenduse ning lõhkus grupi täielikult. 4 kilomeetrit enne finišit oli ette jäänud vaid neli meest. Nelikusse kuulus ka Reinu tiimikaaslane Landa ning põhiliseks tempotegijaks oli just Taaramäe. 

Landa hoidis Astana lippu kõrgel ja võttis etapivõidu. Teise koha sai belglane Tim Wellens (Lotto-Soudal) ning kolmas oli ameeriklane Tom Danielson. Taaramäe lõpetas neljandana.

Velotuuri liidrina jätkab Sergio Henao (Sky), sama ajaga on teine Joaquim Rodriguez (Katjusha) ning kolmas on Simon Yates (Orica-GreenEdge). Eilsel etapil favoriitidele üle 20 minuti kaotanud Taaramäe üldarvestuses suures mängus ei ole.

Velotuur lõpeb homme künkliku temposõiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles