Tammeka sai kodupubliku toel Transi üle väärt võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 5. vooru viimases mängus võitis Tartu Tammeka ligi 600 kodufänni toel 3:1 Narva Transi. Tammeka poolelt sai kaks tabamust kirja Martin Hurt ning tõelise iluvärava lisas Kristjan Tiirik. Teisel lisaminutil realiseeris Transi mängija Roman Nesterovski penalti ning vormistas lõppskoori.

Kohtumine on järelvaadatav!

Tabeliseis (kõigil mängitud viis mängu):

  1. Nõmme Kalju 15 punkti
  2. Flora 12
  3. Levadia 11
  4. Sillamäe Kalev 9
  5. Infonet 6
  6. Narva Trans 5
  7. Pärnu Linnameeskond 4
  8. Tartu Tammeka 4
  9. Viljandi Tulevik 3
  10. Paide Linnameeskond 1

Enne mängu:

Tammekale on viienda vooru kohtumine märgilise tähtsusega, sest esmakordselt sel hooajal mängitakse kodulinnas, Tamme staadioni murul. Positiivseid emotsioone on Tartu meeskonnale hädasti vaja, sest seni on neil liigatabelis kirjas vaid üks punkt. Kahes viimases mängus on südilt vastu hakatud nii Levadiale kui ka Infonetile ning eelmises voorus tuldi viimaste vastu Tallinnas kaks korda kaotusseisust välja, kui väravad lõid Tauno Tekko ja Heiko Tamm. Trans alustas hooaega suure 5:2 võiduga Pärnu üle ning viigistas seejärel Levadia Ja Infonetiga. Viigipunkt oli ülimalt lähedal ka Flora vastu, libisedes käest alles teisel lisaminutil.

Mullu mängisid Tammeka ja Trans korra 1:1 viiki, kaks korda sai Tammeka 2:1 võidu ning korra oli sama skooriga ehk 2:1 parem Trans.

Tammeka abitreener Mario Hansi: «Kauaoodatud kodumäng Tamme staadionil. Palju publikut ja suured ootused. Meie ülesanne on jääda igas olukorras rahulikuks ja keskenduda mängule. Me ei tohi lasta liigsetel emotsioonidel varjutada oma otsustusvõimet. Kui me saame sellega hästi hakkama, saadab meid ka edu.»

Tammeka kaitsja Martin Naggel: «Laupäeval on lõpuks võimalus jalgpalli mängida seal, kus seda kõigi Tammeka mängijate jaoks meeldib kõige rohkem teha ehk kodusel Tamme staadionil. Kuigi hooaja esimesest mängust on juba mitu vooru möödas, on esimese kodumängu eel eriline tunne ja seda mitmel põhjusel. Esiteks on tegu esimese naturaalmurul toimuva mänguga sellel hooajal, mis erineb oluliselt kunstmurust, kus igapäevaselt treenime. Teiseks on vastas Narva Trans, kes on sellel hooajal märksa tugevam kui varasemalt – nad on tugevate vastu näidanud head mängu ning Pärnuga tegid asjalood selgeks vähem kui ühe poolajaga. Kolmandaks on klubi näinud palju vaeva, et Tammeka kodumänge külastaks sellel aastal veelgi rohkem inimesi kui mullu, mistõttu on oluline, et meeskond pakuks kõigile kaasaelajatele igas mängus positiivse emotsiooni. Ma usun, et meeskond on selleks valmis nagu ka kogu klubi. Seega kutsuksin kõiki tartlasi, nii suuri kui väikeseid, laupäeval Tamme staadionile osa saama vägevast vutilahingust.»

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Valmistume väga tõsiselt. See on raske ja tähtis mäng meie jaoks. Eelmises voorus võtsid meie vastased punkte Infonetilt ära, kuid ka meie eesmärgiks jääb ainult võit.»

Transi keskkaitsja Roman Nesterovski: «Tammeka mängis Infoneti vastu väga hästi, kes on hetkel üks liiga favoriitidest. Meie aga tahame kindlasti saada maksimumpunkte meeskondade vastu, kes asuvad hetkel tabeli teises pooles.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles