Latin ja Kivioja võistlesid taas triatloni eliitsarjas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Jüri Suurkivi

Aleksandr Latin ja Kaidi Kivioja võistlesid taas mainekal World Triathlon Seriesi etapil, saades Austraalias toimunud võistlusel mõlemad kirja 42. koha. Sarja üldarvestuses hoiab Gold Coastil ajaga 1:52.41 lõpetanud Latin 51. tabelipositsiooni.

Latin, kelle jaoks oli tegemist juba viienda võistlusega viimase kuue nädala jooksul, ei suutnud möödunud nädalate heade tulemuste väärilist tempot enam arendada. Värskusest jäi eestlasel seekord puudu juba ujumises, kus vahe tugevamatega kärises hea ratturina tuntud Latini jaoks lootusetult suureks. Kokkuvõttes ületas Latin finišijoone 42. mehena, kiirematele kogunes eestlasel kaotust üle viie minuti.

Nagu WTS sarjas ikka, olid taaskord kiiremateks britid ja hispaanlased. Kui veel eelmisel hooajal suutsid Hispaania triatleedid eesotsas Mario Mola ja Javier Gomezega inglastest Brownlee-vendade üle näiliselt kergelt domineerida, siis viimasel kahel WTS etapil on Jonathan Brownlee alistamine käinud Pürenee poolsaare esindajatele selgelt üle jõu.

Erinevalt Latinist suutis Brownlee just ujumisega endale võiduks vajalikud trumbid kätte mängida ning saavutatud edumaad ratta- ja jooksuetapi vältel hoida. Ajaga 1:46.53 triumfeerinud Brownlee edestas teisena lõpetanud Molat 18 ja kolmandaks tulnud Gomezit 28 sekundiga.

Naiste arvestuses liigub vääramatu kindlusega maailmameistritiitli suunas ameeriklanna Gwen Jorgensen, kes pole WTS sarjas tundnud kaotusekibedust juba viimased seitse etappi. Kuigi triatlonimaailma parima jooksunaisena tuntud Jorgensen näitas sedapuhku liidritele väärilist kiirust ka ujumis- ja rattarajal, oli ikkagi jookusuetapil tehtud töö see, mis ameeriklannale kokkuvõttes ülekaaluka võidu tõi.

Teist korda oma karjääri vältel eliitsarjas võimeid proovinud eestlanna Kaidi Kivioja rahuldus Gold Coastil sarnaselt Latinile 42. kohaga. Hetkel Austraalias treenival Kiviojal kulus olümpiadistantsi läbimiseks aega 2:06.59.

Kümnest etapist koosnev WTS sari jätkub kahe nädala pärast Lõuna-Aafrika Vabariigis, kuhu Eesti triatleedid suure tõenäosusega võistlema ei sõida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles