Täiseduga jätkav Nõmme Kalju oli Pärnust üle 1:0

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 6. voorus võõrustas seni kõik viis mängu võitnud Nõmme Kalju meistriliiga uustulnukat Pärnu Linnameeskonda ning sai tänu Ats Purje väravale 1:0 võidu. Postimees tõi selle kohtumise otsepildis vaatajani, mäng on ka järelvaadatav.

Tallinna FC Flora alistas 3:1 Tartu Tammeka ning FC Infonet sai Viljandi Tulevikust jagu 2:0. Narva Transi ja Paide Linnameeskonna vahelises kohtumises väravaid ei löödud. Liigatabelit juhib 18 punktiga Kalju, Floral on 15 ja Levadial 12 punkti.

Enne mängu:

Nõmme Kalju jaoks on hooaja algus seni kulgenud nagu ilus unistus – kõigepealt võeti kolmes voorus kohustuslikud võidupunktid, seejärel alistati raskes mängus võõrsil Sillamäe ning laupäeval oldi nii mänguliselt kui ka tulemuse poolest üle tulisest rivaalist FC Florast. Tänu Allan Kimbaloula ja Alo Bärengrubi väravatele Flora vastu saadud 2:0 võit tähendab, et Kalju jätkab viie vooru järel ainsa meeskonnana täisedu ehk 15 punktiga, mis annab liigatabelis mõistagi esikoha.

Pärnu jaoks mõjub kurjakuulutavalt ka see, et Kalju on viie mänguga löönud 17 väravat, mis on liiga parim näitaja. Pärnakatel on küll tabelis kirjas magus võit Tammeka üle ja viigipunkt Paidelt, kuid enda võrku on lastud lüüa tervelt 20 palli ehk keskmiselt neli vooru kohta. Pärnu jaoks on sel hooajal olnud probleemiks ka mängu algused, sest enamik väravaid on lubatud endale lüüa esimesel poolajal. Kalju vastu ei saa pärnakaid aidata Kaarel Kaarlimäe, kes teenis eelmises kohtumises Sillamäe vastu nelja minuti sees kaks kollast ja kokku punase kaardi.

Nõmme Kalju ja Flora kohtumine tõi kaljukatele palju rõõmu. FOTO:
Nõmme Kalju ja Flora kohtumine tõi kaljukatele palju rõõmu. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Võit Flora üle andis meeskonnale väga hea emotsiooni, kuid nüüd peame keskenduma teisipäevaks. Pärnu on sel hooajal löönud palju väravaid ning meie eesmärk on taga null hoida ning kolm punkti võtta.»

Kalju poolkaitsja Sören Kaldma: «Pärast Flora mängu on meeskonnavaim suurepärane. See aitab minna järgmisele mängule vastu maksimaalse keskendumisega. Teisipäeval on minimaalseks eesmärgiks kolm punkti, kuid teame, et kergelt need ei tule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles