Peeter Vahtrast sai taas Metalli peatreener

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Vahtra üle-eelmisel hooajal Viljandi Metalli juhendamas.
Peeter Vahtra üle-eelmisel hooajal Viljandi Metalli juhendamas. Foto: volley.ee

Eesti naiste võrkpallimeistri Viljandi Metalli peatreeneriks sai aastase pausi järel Peeter Vahtra.

Vahtra juhendas Metalli ka üle-eelmisel hooajal, kuid alaliidu Treenerite Kogu taunis samuti meistriliigas osaleva Noortekoondise peatreeneritoolil istunud mehe teguviisi. Mullu Metalli tüüri hoidnud Margit Keerutaja viis Viljandi naiskonna aegade esimese kullani.

Kuigi Keerutaja oli ametlikult Metalli peatreener, viis sisulise töö läbi ikkagi Vahtra, kes Tallinnas elavaid juhtivmängijaid juhendas.

Noortele jagas Viljandi spordikoolis näpunäiteid Margit Keerutaja ema Merle Keerutaja, sest tütar töötas Tartus noortetreenerina. Ka eelmise hooaja finaalmängude ajal hõikas pealtvaatajate seast õpetussõnu Vahtra.

Vahtra naasmine Metalli etteotsa sai võimalikuks, sest meistriliigas osalevat ning peamiselt 1994. aastal ja hiljem sündinud neidudest koosnevat Noortekoondist hakkavad juhendama Merle Keerutaja ning Margit Kööbi.

Vahtra jätkab aga treeneritööd Audenteses, kuid tema hoole all olevast grupist kuulub EM-valikturniiriks valmistuvasse koondisse neli mängijat.

Ülejäänud on vanemad, kes võivad meistriliigas kaasa tegevat Noortekoondist aidata. Enamik koondislastest harjutab igapäevaselt koduklubides ja naiskond saab kokku vahetult enne meistriliiga kohtumisi.

400 000-kroonise eelarvega Metalli ridades ei pruugi jätkata kaks põhimängijat Mari-Liis Graumann ja Katrin Kõverjalg, kes otsivad väljakutset piiri tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles