Eesti võrkpallikoondise peatreener teatas otsustavateks EM-valikmängudeks valmistuva koondise

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise mängijad.
Eesti võrkpallikoondise mängijad. Foto: volley.ee

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Cretu teatas 15-liikmelise Eesti koondise nimekirja, kes alustavad ettevalmistust 24. ja 31. mail toimuvateks otsustavateks EM-valikmängudeks Rootsiga. Paari võitja tagab koha sügisel toimuvale EM-finaalturniirile.

„Meeskonnas on palju eelmisest aastast tuttavaid mängijaid, kes saavutasid mullu EM-valiksarja alagrupis teise koha. Paljudel neist on selja taga edukas klubihooaeg ja see tegi valiku lihtsamaks,” rääkis Cretu.

Koondisesse kutsutud 15 palluri seas on kaheksa mängijat välisklubidest ja seitse Eesti meistriliigast. Kodusest sarjast on enim pallureid Bigbank Tartu ridadest, kust kulub koondisesse kolm mängijat. Praegu Tartuga Eesti meistritiitli nimel võitlevast Pärnu Võrkpalliklubist on koondises üks pallur. Lisaks on kaks mängijat TTÜ ridadest ja üks Selver Tallinnast.

Möödunud aastaga võrreldes kutsus peatreener uute mängijatena koondisesse TTÜ meeskonna sidemängija Kusti Nõlvaku ja libero Madis Pärteli, Pärnu Võrkpalliklubi temporündaja Timo Tammemaa ja sel hooajal Soome meistriliiga põhiturniiril sarja uut rekordit märkiva 671 punkti kogunud diagonaalründaja Mart Tiisaare. „Osad tänavu valikusse kuuluvatest mängijatest olid eelmisel aastal erinevatel põhjustel eemal. Nii Nõlvak, Pärtel, Tiisaar kui ka Tammemaa on aga positiivselt arenenud ja nende tase on kindlasti selline, mis võimaldab meeskonda aidata,” selgitas Cretu.

Esialgu koondise kandidaatide nimekirja kuulunud palluritest jäid erinevatel põhjustel eemale neli nurgaründajat. Tervislikel põhjustel jäävad eemale Pärnu Võrkpalliklubi pallurid Kardo Kõresaar ja Andrus Raadik, Selver Tallinna mängija Denis Losnikov keskendub õpingutele ja Kristo Kollo siirdub klubihooaja lõppedes Rivo Vesikuga taas rannavõrkpalli mängima. Isiklikel põhjustel jäävad kõrvale Pärnu Võrkpalliklubi diagonaalründaja Hindrek Pulk ja libero Edgar Järvekülg.

Koondis koguneb Tallinnas 27. aprillil. Pallurid, kes on välisliigade hooaja jätkumise tõttu seotud oma koduklubidega, liituvad võistkonnaga hiljem. Enne otsustavaid valikmänge peab Eesti viis kontrollkohtumist. Ajavahemikul 10.-12. mai kohtutakse võõrsil kolmel korral Hollandiga ja 18. ning 19. mail võõrustatakse Tondiraba jäähallis Šveitsi koondist.

EM-finaalturniiri kolmanda ringi esimese valikmängu peab Eesti koondis 24. mail algusega kell 16:00 Tondiraba jäähallis, korduskohtumine leiab aset 31. mail Rootsis Halmstadis. Mänguks saab üles anda 12 pallurit.

Eesti koondise treeninglaagrisse kutsutud mängijad:

Sidemängijad: Kusti Nõlvak (TTÜ), Andres Toobal (Selver Tallinn), Kert Toobal (Inegöl Belediyesi, Türgi)

Nurgaründajad: Martti Juhkami (Hypo Tirol Innsbruck, Austria), Keith Pupart (Arago de Sete, Prantsusmaa), Robert Täht (Bigbank Tartu)

Diagonaalründajad: Renee Teppan (Altotevere Citta di Castello, Itaalia), Mart Tiisaar (Kuopio LEKA Volley), Oliver Venno (Hypo Tirol Innsbruck, Austria)

Temporündajad: Andri Aganits (Altotevere Citta di Castello, Itaalia), Ardo Kreek (Pariisi Volley, Prantsusmaa), Timo Tammemaa (Pärnu VK), Henri Treial (Bigbank Tartu)

Liberod: Madis Pärtel (TTÜ), Rait Rikberg (Bigbank Tartu)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles