Kerde: paremini mängida ei saagi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde
Üllar Kerde Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondis kaotas täna EM-valikmängus kodusaalis 81:88 Lätile, ometi jäi peatreener Üllar Kerde hoolealustega rahule.

«Arvan, et paremini ei saagi mängida,» tõdes Kerde. «Mehed mängisid üle oma võimete. Näiteks Kristjan Kangur võitles üksi lauas 37 minutit ja võttis kaheksa lauapalli.»



«Saime lauas Andris Biedrinsiga väga hästi hakkama,» jätkas Kerde. «Kui Makedoonia vastu võttis ta 22 lauapalli, siis täna sai ta neid ainult üheksa.»



11 sekundit enne kohtumise lõppu oli Eesti kolme punktiga taga ning kõik oli veel võimalik. «Meil oli kõik kokkulepitud,» avaldas Gert Kullamäe. «Mina pidin katete tagant viskele minema, kuid lätlased mängisid targalt ja tegid taktikaliselt väga õige vea.»



Vea tagajärjel teenis Tanel Sokk kaks vabaviset, millest tabas ühe. «Sokk viskas teise meelega mööda,» tunnistas Kullamäe. «Meie ainus võimalus oli lauapall kätte saada ja üritada korvi visata.»



Kaotus tegi Kullamäel meele mõruks. «Kui soovime finaalturniirile jõuda, peame kodus kõiki võitma, aga nüüd on juba üks kaotus kirjas,» ütles ta. «Ma ei oskagi seda kuidagi kommenteerida, kaotus tegi meele väga kurvaks.»


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles