Korjuse vinge F-1 kogemus koos Kubica ja Petroviga

Oliver Lomp
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus (paremalt esimene) ja Sten Pentus (paremalt teine) mahtusid pildile vormel-1 kuulsuste Robert Kubica (keskel vasakul) ja Vitali Petroviga (keskel paremal).
Kevin Korjus (paremalt esimene) ja Sten Pentus (paremalt teine) mahtusid pildile vormel-1 kuulsuste Robert Kubica (keskel vasakul) ja Vitali Petroviga (keskel paremal). Foto: worldseriesbyrenault.fr

Septembri teisel nädalavahetusel said neli Renault’ Eurocupi pilooti võimaluse osaleda Renault’ vormel-1 meeskonna juures maailmameistrivõistluste etapil Itaalias Monza GP-l. Lisaks Nathanaël Berthonile ja Albet Costale eestlased Sten Pentus ja Kevin Korjus.


Kui traditsiooniliselt pääsevad sinna viis paremat Renault’ Eurocup 3.5 sarja sõitjat, siis nüüdseks Eurocup 2.0 sarja võimsal üldvõitjal Korjusel oli õnne, et sellise võimaluse osaliseks sai.

«Tavaliselt kutsutakse 3.5 sarja parimad piloodid, kuid kuna seekord hüppas üks alt ära, kutsuti mind,» selgitas Korjus.

Võimsa kogemusega jäi 17-aastane eestlane mõistagi rahule. Lisaks sellele, et saadi boksis jälgida tiimi tegevust, kohtuti pilootide Robert Kubica ja Vitali Petroviga.

«Ülivinge elamus oli. Näidati kõike, mis vormel-1 meeskonna juurde kuulub. Saime kõndida pitlane’il jne,» kinnitas esmakordselt sellise elamuse osaliseks saanud Korjus, kelle sõnul jätsid isegi mootorispordimaailma suured tipud väga normaalse mulje. «Nad olid sõbralikud.»

Fakt, et mõlemad eestlased teenisid kutse heade esituste põhjal, näitab, et Eesti vormelisõitjad on maailmas tipu poole rühkimas. Kuigi kutse saadi ka septembri lõpus meeskonna baasi Inglismaale, ei saa Korjuse sõnul sellest valesid järeldusi teha.

«See ei ole seotud meeskonna otsese huviga, lihtsalt selline komme on Renault’l,» kinnitas Korjus. (PM)

KEVIN KORJUS
•    Nimi: Kevin Korjus
•    Sünniaeg: 09.01.1993
•    Perekond: ema Merle, isa Aivar ja vend Kaspar
•    Haridustee: Käib Gustav Adolfi gümnaasiumi 11. klassis
•    Praegune tiim: Koiranen Bros. Motorsport
•    Karjäär: 2008: Renault 2.0 Soome – 2. koht; Formula Renault 2.0 NEZ – 3. koht, 2009: Renault 2.0 NEC – 5. koht, 2010: Renault Eurocup 2.0 – 1. koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles