Eesti võrkpallur võitis Soomes hõbeda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Lipp
Tauno Lipp Foto: hurrikaani.fi

Tauno Lipp tegi Loimaa Hurrikaani võrkpalliklubi teise sidemängijana episoodiliselt kaasa laupäeval lõppenud Soome meistriliiga finaalseerias. Neljast kohtumisest väljus kaotuseta Kokkola Tiikerit. Tiikerit oli Soome parim ka ülemöödunud aastal, mullu lepiti hõbemedaliga. Kolmanda koha sai tänavu Vammala Lentopallo.

Tauno Lipp on 26-aastane, pikkust 182 cm, pärit Viljandimaalt Pärstist. 19-aastaselt kutsuti ta Tartu Pere Leiva meeskonda, hiljem on ta mänginud Võru VK-s, Taani keskmikus Holte IF-is ja Soome esiliigaklubis Kyyjärve Kykyt. Lipu visiitkaardil on kirjas ka osavõtt CEV Challenge karikasarjast, kus Hurrikaani langes avaringis konkurentsist 2:3 ja 0:3 kaotustega tugevale Istanbuli Galatasarayle.

Tänavune Soome meister Kokkola Tiikerit võitis põhiturniiril 33-st mängust 27. Koduväljakul kaotati vaid korra – oktoobri lõpus põhiturniiri võitnud Vammala Lentopallole. Kohamängud läbiti puhaste paberitega. Veerandfinaalis võitis Kokkola meeskond mängudega 3:0 Mart Tiisaare koduklubi Kuopio LEKA Volley, poolfinaalis oldi 4:0 parem Raisio Loimust. Finaalseerias ilmnes Kokkola meeste paremus numbriliselt 3:1, 3:2, 3:0 ja 3:0.

Mäletavasti võitis Soome naiste meistrivõistluste kulla teist aastat järjest Salo LP Viesti nurgaründaja Anu Ennok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles