Jõhker mõrv Brasiilias: tippjalgpalliklubi kaheksa fänni hukati

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilia ühe kuulsama jalgpalliklubi Corinthiansi fännide hoonesse Sao Paulos tungisid automaatidega relvastatud isikud ja hukkasid kõik hoones viibinud kaheksa inimest.

Politsei sõnas, et pealtnägijate kinnitusel tormas ühe kiirtee all asunud fännirühmituse Pavilhao 9 ruumidesse kolm relvastatud meest, kirjutab News.com. Ohvrid käsutati põrandale kõhuli lamama ja seitsmele mehele kihutati kuul kuklasse. Kaheksandal ohvril õnnestus küll esialgu hoonest põgeneda, kuid ründajad tulistasid teda ning ehkki mees jõudis lähedal asunud bensiinijaama varju ja toimetati haiglasse, suri ta seal.

Uurija Arlindo Jose Negrao sõnul ei olnud võigas tapatöö siiski tõenäoliselt seotud meeste jalgpallihuviga, ehkki tapmise eel olid mehed ametis pühapäevase Corinthiansi ja Palmeirase vahelise mängu tarvis fännilippude valmistamisega. Negrao märkis pressikonverentsil, et fännirühmitusel olid tihedad sidemed kurikuulsa Carandiru vanglaga, mis on küll tänaseks suletud. Uurija sõnul on neil teada ka võimalikud kahtlusalused, kuid midagi enamat ei saanud ta uurimise huvides avalikustada.

Üks Brasiilia nimekamaid spordikommentaatoreid Juca Kfouri märkis raadiojaamale CBN antud intervjuus, et fännirühmituste ja kuritegelike organisatsioonide seosed on Brasiilias tavapärased. «On laialdaselt teada, et kriminaalsed rühmitused on imbunud kõikide fänniorganisatsioonide ridadesse. Organiseeritud kuritegevusega tegelejad kasutavad fänniliikumisi oma ettevõtmiste kattevarjuna,» selgitas Kfouri.

Mullu tungisid Corinthiansi fännirühmituse Gaviola da Fiel kümned liikmed meeskonna tulemustes pettununa klubi treeningbaasi, kus rünnati töötajaid ning kägistati peruulasest ründajat Paolo Guerrerot. Mängijad olid seetõttu sunnitud taanduma riietusruumi ja selle ukse seestpoolt blokeerima, kuni kohale saabu politsei ja vihased fännid rahunema sundis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles