Jones polnud päris see Jones, keda Kalev/Cramo värbas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Jones (keskel) Kalev/Cramo särgis Tallinna turniiril rassimas, paraku jäi ta karjäär lühikeseks.
Jason Jones (keskel) Kalev/Cramo särgis Tallinna turniiril rassimas, paraku jäi ta karjäär lühikeseks. Foto: Peeter Langovits

Kalev/Cramo korvpallimeeskond loobus ääremängija Jason Jonesist, kuna mehe sportlik vorm polnud ligilähedanegi sellele, mida meeskonna treenerid eeldasid.


Jones polnud sugugi suvaline agentide poolt ülekiidetud, kuid USA avarustel väärika töökohata jäänud korvpallur, milliste pakkumisi potsatab klubi juhtide ja treenerite postkasti pea iga päev.

Vastupidi – juba suve hakul tutvus kalevlaste abitreener Alar Varrak Prantsusmaa passiga, ent USA ülikoolis õppinud mehe oskustega ühes suvelaagris. Kuna 203 cm pikkune pallur näis osav ja atleetlik, otsustati temaga läbirääkimistesse asuda. Optimismi sisendas ka peatreener Aivar Kuusmaale läkitatud video mehe mänguga.

«Jones on suur mees, keda saab vajadusel kasutada ka keskmängijana,» rääkis Kuusmaa toona. Kui aga mustanahaline mängumees Tallinna jõudis, kostis kalevlaste leerist imestus – tegelikult polnud mees enam sugugi nii võimsa olekuga. Mis aga veelgi hullem, 24-aastase mehe kehaline seisund osutus tervikuna väga nigelaks. Seepärast polnud kiita ka tema esitused kontrollkohtumistes.

Kui Kuusmaa hakkas uurima, mis seisab muutumise taga, selgus, et pärast USA suvelaagrit pidi ta perekondlikel põhjustel Prantsusmaale sõitma ning seal paar kuud tavainimese kombel tööd rügama. Tippsportlasele kohasteks treeninguteks tal selle kõrvalt aega ei jäänud.

«Nii hea suhtumisega meest on raske ära saata, kuid me pole nii rikkad, et saaksime oodata, millal ta vormi jõuab,» tõdes Kuusmaa. «Uue mehe toomisega ei hakka me kiirustama, sooviks leida kedagi püsivamat. Võtame otsimist rahulikult.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles