Video: Bostoni maratoni naiste jooks sai tasavägise lõpplahenduse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Rotich.
Caroline Rotich. Foto: SCANPIX

Tänavu 119. korda peetud Bostoni maratoni naiste jooksu võitja selgus alles viimasel sajakonnal meetril.

Lõpusirgele tulid koos keenialanna Caroline Rotich ja etiooplanna Mare Dibaba. Kui esimesena kiirendas Dibaba, siis viimane sõna jäi siiski Rotichile, kes suutis oma paremuse lõplikult maksma panna vaid mõnikümmend meetrit enne finišijoont. 30-aastane Rotich sai võitjana kirja aja 2:24.55. Neli sekundit kaotanud Dibaba järel oli kolmas Dibaba kaasmaalanna Buzunesh Desa. Naiste seas on aga Keeniasse läinud viis viimast tiitlit.

Meeste arvestuses võitis etiooplane Lelisa Desisa ajaga 2.09,48. Yemane Adhane Tsegay kaotas talle 31 sekundiga, kolmas oli Wilson Chebet. Desisa võitis Bostoni maratoni ka kaks aastat tagasi, kuid ei saanud võitu kaua nautida, sest paar tundi pärast tema lõpetamist plahvatas finišipaigas kaks pommi. Tragöödias hukkus kolm inimest, 260 sai vigastada. Desisa naases pärast plahvatusi Bostonisse ning annetas oma võidumedali heategevuseks.

Nii Desisa kui ka Rotich said võidu eest preemiaks 150 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles