Hea uudis Kangertile ja Taaramäele: Astanale jäeti litsents alles

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astana esindus asumas Trentino velotuuri meeskondliku temposõidu starti.
Astana esindus asumas Trentino velotuuri meeskondliku temposõidu starti. Foto: Astana Twitter

Rahvusvaheline Jalgrattaspordi Liit (UCI) otsustas, et eestlaste Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti tööandja Astana meeskond säilitab käesolevaks hooajaks World Touri litsentsi.

UCI president Brian Cookson algatas veebruaris sõltumatu litsentsikomisjoni kaudu protsessi Astanalt litsentsi äravõtmiseks, kuna mitu tiimi ja selle järelkasvuvõistkonna ratturit jäi dopingutarvitamisega vahele. Astana suhtes korraldati sõltumatu audit, mille järel UCI proovis taas tiimilt litsnetsi võtta, kuid nüüd otsustati, et Lausanne'is asuv Sporditeaduste Instituut (ISSUL) töötab välja rea meetmeid, mille abiga Astanal silma peal hoitakse.

UCI ametliku teate kohaselt nõustus Astana kehtestatud tingimustega ning nende litsents jääb seetõttu alles. Kui Astana peaks mõnda tingimust rikkuma ning ISSUL litsentsikomisjoni sellest teavitab, on viimasel õigus taas algatada litsentsi äravõtmise protsess.

Astana sattus UCI teravdatud tähelepanu alla pärast seda, kui mullu jäid keelatud ainete tarvitamisega vahele vennad Valentin ja Maksim Iglinski, samuti noorrattur Ilja Davõdenok ning Astana järelkasvutiimi kuulunud Artur Fedossejev ja Viktor Okišev. Detsembris sai Astana World Touri litsentsi, kuid seda tingimusel, et ISSUL korraldab nende suhtes auditi. Nimetatud auditi tulemuste põhjal soovis UCI Astanalt litsentsi ära võtta, viidates sellele, et detsembris Astana poolt litsentsikomisjonile esitatud põhimõtted erinesid tugevalt tegelikkusest. Astana ähvardas seepeale, et kaebab litsentsi äravõtmise korral UCI Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles