UEFA pääses Euroopa liigas napilt Venemaa ja Ukraina konfliktist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulki (paremal) värav ei päästnud Zeniti Euroopa liigas väljalangemisest.
Hulki (paremal) värav ei päästnud Zeniti Euroopa liigas väljalangemisest. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa liigas selgusid neli poolfinalisti ning kõige kergendatumalt hingas mängude lõpptulemusi nähes ilmselt Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) juhtkond.

Nimelt sätestas UEFA pärast Venemaa ja Ukraina vahelise sõjalise konflikti algust, et nende kahe riigi klubid ei tohi eurosarjades vastamisi minna. Veerandfinaalidesse jõudsid aga nii Dnipropetrovski Dnipro ja Kiievi Dinamo Ukrainast kui ka Peterburi Zeniit Venemaalt.

Avamängu Sevillale võõrsil 1:2 kaotanud Peterburi Zeniit jäi kodus juba 6. minutil kaotusseisu, kui Carlos Bacca realiseeris penalti. Teisel poolajal viigistas aga Jose Rondon Sevilla väravavahi Beto eksimuse järel seisu ning Hulki kaval kauglöök viis ühes Beto järjekordse eksimusega Zeniidi 2:1 juhtima, mis tähendanuks lisaaega. Viimane sõna jäi siiski Sevillale, sest 85. minutil lõi Kevin Gameiro 2:2 ja see skoor viis poolfinaali lõpuks Sevilla.

Dinamo kaotas kordusmängu Fiorentinale võõrsil 0:2, jäädes juba 40. minutil ühemehelisse vähemusse, sest karistusalas penalti väljameelitamise katse eest sai teise kollase kaardi Jeremain Lens. Kolm minutit hiljem viis Mario Gomez Fiorentina juhtima ja neljandal lisaminutil vormistas Juan Vargas lõppskoori, viies Fiorentina kahe mängu kokkuvõttes 3:1 võiduga poolfinaali.

Paremini läks Dniprol, kes võitis 0:0 lõppenud avamängu järel kodus Club Brügget tänu Jevgeni Šahhovi väravale 1:0. Neljas poolfinalist on Napoli, kes oli avamängus alistanud võõrsil 4:1 Wolfsburgi. Ka kordusmängus asuti tänu Jose Callejoni ja Dries Mertensi väravatele juhtima ning ehkki Timm Klose ja Ivan Perisic suutsid kolme minuti jooksul löödud väravatega seisu viigistada, jõudis Napoli kindla 6:3 üldeduga poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles