Rallisõitjate toetajad eemaldasid lõikamist segavad kivid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel üks rallimasin tee asemel põllul kihutamas.
Veel üks rallimasin tee asemel põllul kihutamas. Foto: Tarmo Teivejõe / racepics.eu

Möödunud reedel ja laupäeval sõidetud Mulgi rallil tõusid negatiivses mõttes esile üle põldude lõigates rada lühendanud rallimehed. Kuigi võistluste juht Aivar Parts süüdistas juhtunus ralli korraldajaid, on Postimees saanud vihjeid võistlejate ja nende abiliste ebaausa tegevuse kohta.



Mulgi ralli ühe korraldaja Janek Minkovski sõnul olid lõikamiseks soodsad kohad teada ning selle takistamiseks veeti põlluserva kive. Paraku olid pahatahtlike sõitjate toetajad ilmselt rallieelsel ööl kivid eemaldanud. Minkovski arvates võis nii mõnegi mehe rajalegendis olla otse sõitmine sisse kirjutatud.

Ralli korraldaja sõnul olid pahased pealtvaatajad kirjeldanud talle ühes raja lõigus toimunut järgmiselt: «Esimesele üle põllu sõitnud auto juhile helistati ja soovitati rajale jääva S-kurvi vältimiseks otse üle põllu sõita. Samad pealtvaatajad soovitasid ülejäänud publikul põlluservast kaugemale minna, kuna olid kindlad, et autod sõidavad just sealt.»

Nimetatud kirjelduses mainiti ka selle sõitja nimi, kuna aga juttude põhjal ei saa kedagi süüdistada, pole võimalik seda avalikustada.

Samas levib internetiavarustes hulgaliselt fotosid sellest, kuidas autod oma teed lühendasid. Postimehe käsutuses on pilt, kuidas keset põldu eksleb Mulgi ralli ülekaalukalt võitnud Georg Grossi Ford Focus WRC, ning ka pilt, kuidas absoluutarvestuses kolmanda koha saanud Raul Jeets keerab oma Mitsubishiga parasjagu teelt põllule.

Minkovski avaldas lootust, et autospordiliidu juures tegutsev rallikomitee teeb fotode põhjal sõitjatele vähemalt märkuse. Rallikomitee juht Indrek Ilomets peab aga juhtunut korraldajate süüks. «Kivide eest ära veeretamise jutt on nõrk põhjendus – kahtlastele kohtadele tuleb paigutada suuremad takistused ning kasutada faktikohtunikke,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles