Kehvad ameeriklased teevad Mayweatherist ja Pacquiaost väga rikkad mehed

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mayweather - Pacquiao duelli rahaline pool.
Mayweather - Pacquiao duelli rahaline pool. Foto: GRAPHIC NEWS

Eesti aja järgi pühapäeva varahommikul leiab aset selle sajandi tähelepanuväärseim ja läbi aegade suurima auhinnafondiga poksimatš, kui Las Vegases MGM Grand hotelli 16 500 inimest mahutaval areenil lähevad vastamisi ameeriklasest maailma rikkaim sportlane Floyd Mayweather Jr ja filipiinlane Manny Pacquiao.

Poksi armastav USA valmistub suurheitluseks suure hooga ning korraldajad on juba lubanud, et matši võõrustavas Las Vegases õlu ning muu hea ja parem kindlasti otsa ei lõppe (kaheksa aastat tagasi kohtusid samas kohas Mayweather ja britt Ricky Hatton ning siis suutsid 30 000 kohale lennanud britti Las Vegase kesklinna baarid kuivale juua). Hollywoodi kuulsused avaldavad samal ajal teineteise võidu poolehoidu ühele või teisele staarile ning sõlmitakse tavainimeste jaoks ulmelisi kihlvedusid. Viimati panid räppar P. Diddy ja näitleja Mark Wahlberg omavahel mängu 250 000 USA dollarit. Esimene neist toetab Mayweatherit ja teine Pacquiaod.

Ajalooliselt on kõige enam tähelepanu saanud ja kõige kopsakamaid auhinnarahasid teeninud raskekaallased. Kuid praegusel ameeriklaste jaoks raskel ajal tuleb leppida kergkeskkaalu (kuni 66,7 kg) heitlusega. «Ameeriklastel ei ole pärast Mike Tysonit ja Evander Holyfieldi kõrgel tasemel raskekaallasi olnud ja seetõttu ongi Mayweatheril tekkinud võimalus olla tähelepanu keskpunktis. Poks on USAs rahva hulgas populaarne ja vaatajaskond on meeletult suur,» selgitas Eesti poksikoondise peatreener Ervin  Kade, miks on ameeriklasest saanud viimastel aastatel maailma rikkaim sportlane.

Loe edasi, mida arvab Kade nii Mayweatheri kui ka Pacquiao võimalustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles