Mayweatheri viimast alistajat tabas seejärel traagiline saatus

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr.
Floyd Mayweather jr. Foto: SCANPIX

1996. aastal profipoksi siirdunud ja seejärel kõik 47 matši võitnud 38-aastane ameeriklane Floyd Mayweather jr valmistub parasjagu oma karjääri kõige kõlavamaks matšiks, kui ta kohtub 2. mail Las Vegases Manny Pacquiaoga. Enne duelli on aina enam tähelepanu saamas aga 45-aastane bulgaarlane Serafim Todorov.

Todorov on praeguse seisuga viimane mees, kes suutnud Mayweatheri alistada. Ameeriklase viimane kaotus pärineb 1996. aasta Atlanta olümpiamängudelt, kus ta jäi amatöörina sulgkaalu poolfinaalis alla just Todorovile. Kolmekordne maailmameister Todorov pidi Atlantas lõpuks leppima hõbemedaliga ning Mayweather sai kaela pronksi, kirjutab CNN.

Kui Mayweather teenib 2. mai matšiga 180 miljonit USA dollarit, siis Bulgaarias Pazardžiki linnas elava Todorovi igakuine sissetulek jääb alla 500 dollari. «Ma ei kadesta Floydi, kuna ta on kõige selle nimel kõvasti vaeva näinud. Ta väärib seda kõike,» rääkis Todorov.

Atlanta olümpia poolfinaalis jäi Mayweather bulgaarlasele punktidega alla 9:10 ja ta peab seda oma elus pöördeliseks puntkiks. «Ma olen rahul, et matš nii lõppes, kuna see andis mulle motivatsiooni teha kõvasti tööd ja jõuda praegusesse seisu,» rääkis Mayweather.

Todorovi jaoks on toonase poolfinaali järel läinud asjad aga allamäge. Esmalt kaotas ta finaalis tailasele Somluck Kamsingile. Seejärel keeldus ta ameeriklaste pakkumisest jääda nende juurde ja siirduda profipoksi. Finaalis saadud kaotuse mured pudelisse uputanud mees jäi seejärel kodumaal ilma lubatud suurematest toetustest. Edasi üritas ta hakata esindama Türgit, kuid ka see plaan kukkus läbi. Seejärel siirduski ta korraks ka profipoksi, kuid 2003. aastal sai tema karjäär siiski läbi.

«Praegu võtaksin ma kohe selle ameeriklaste pakkumise vastu, mis mulle 1996. aastal tehti,» rääkis bulgaarlane, kes võitis karjääri jooksul ka kolm MM-tiitlit ja kolm EM-tiitlit (kõik enne Atlanta olümpiat). «Minu elu on nüüd seotud vaid minu perega. Mulle ei meeldi inimestega suhelda. Olen oma elus mitmeid kordi kannatanud depressiooni käes. Olen ka praegu depressiooni küüsis.»

Siiski loodab bulgaarlane, et ehk hakkavad ka tema jaoks asjad paremuse poole liikuma. «Nüüd teavad minust paljud. Kartsin, et mind on juba täitsa ära unustatud. Kui ma veel poksisin, siis inimesed rääkisid minu tiitlitest. Nüüd olen ma kuulus tänu Floydile,» rääkis Todorov. «Floyd, soovin sind õnnitleda selle puhul, et sa oled siiani võitmatu. Ma loodan, et see jääbki nii, kuna siis ma oleksin ainus mees, kes on sind kunagi alistanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles