Rasked hoobid Bayernile: nii Robben kui Lewandowski tõsiste vigastustega väljas

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski pärast kokkupõrget maas lamamas.
Robert Lewandowski pärast kokkupõrget maas lamamas. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Saksamaa meistriks tulnud Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna jaoks oli eile must päev, sest lisaks Saksamaa karikavõistluste poolfinaalis saadud kaotusele jäid nad Meistrite liiga poolfinaalide eel ilma kahest oma nimekast mängijast.

Vigastuspausilt naasnud Arjen Robben sai eilses poolfinaalis Dortmundi Borussiaga mängida vaid 16 minutit, kui ta 68. mänguminutil Thiago Alcantara vastu sisse vahetati, kuid juba 84. minutil taas pingile võeti. Täna kinnitas Bayern oma Twitteri kontol, et hollandlane rebestas oma vasaku jala sääremarja ning vigastus on nii tõsine, et tema hooaeg on lõppenud.

Lisaks Robbenile jäi Müncheni meeskond eilse mängu järel ilma ka oma ründestaarist Robert Lewandowskist, kes kohtumise normaalajal nende ainsaks jäänud värava lõi. Kuna normaalaja järel jäi seis 1:1, asuti mängima lisaaega ning 117. minutil põrkas Lewandowski kokku Dortmundi väravavahi Mitchell Langerakiga. Bayerni staar jäi esialgu murule lamama, kuid jätkas mängu, alles pärast kohtumise lõppu viidi ta haiglasse ning täna oli meeskond sunnitud tunnistama, et olukord on üsna tõsine.

«Robert Lewandowski murdis ülemise lõualuu ja nina. Lisaks on tal ka peapõrutus. Enam väga hullemaks olukord minna ei saa,» seisis Bayerni Twitteri teadaandes. Eurospordi hinnangul ei saa Lewandowski kindlasti meeskonda aidata järgmisel kolmapäeval peetavas Meistrite liiga poolfinaali esimeses mängus Barcelona vastu, kuid halvemal juhul võib ründeässa jaoks olla lõppenud terve hooaeg.

Eilne kaotus oli lisaks mängijatest ilmajäämisele valus hoop Bayernile ka hooaja eesmärkide mõttes, sest alles eelmisel nädalal kuulutas meeskonna peatreener Pep Guardiola, et nende tiimi rahuldab sel hooajal vaid kolmikvõit: esikoht nii koduses liigas, karikasarjas kui Meistrite liigas. Kuna eile jäädi viigiga lõppenud normaalaja järel Dortmundile alla ja langeti sarjast enne finaali välja, siis jääb sel hooajal eesmärk kindlasti täitmata.

Meistrite liigas ei saa Bayernil poolfinaalis Barcelona vastu samuti ilmselt lihtne olema, sest Hispaania meeskond on heas hoos: eile saadi koduliigas kindel 6:0 võit Getafe üle. Kõik Barca ründetrio mehed said sealjuures jala valgeks, kui Lionel Messi ja Luis Suarez kõmmutasid kumbki kaks väravat ja Neymar lisas ühe tabamuse. Tiimi kuuenda värava lõi Xavi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles