Superstaarid kirgastavad homme algavat MMi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidney Crosby.
Sidney Crosby. Foto: SCANPIX

Täna Tšehhis algava jäähoki MMi suurim staar on Kanada jäähoki päikesepoiss Sidney Crosby, kõige austustväärivam mängumees aga korraldajamaa hoki elav legend, 43-aastane Jaromir Jagr.

Uudis Jagri koondisega liitumisest levis juba aprilli alguspäevil, kuid lõplik kinnitus tema mängimise suhtes saabus alles mõne päeva eest. Tipphoki mõistes kõrgele vanusele vaatamata püsib karjääri jooksul kõik võimaliku võitnud tšehh heas vormis. Lõppenud hooajal kogus ta NHLis 47 resultatiivsuspunkti ning juba praegu on tal taskus leping Florida Panthersiga ka tulevaks hooajaks.

Koduväljakul mängival Tšehhil on lisaks Jagrile kasutada suur hulk NHLis mängivaid mehi eesotsas põhiturniiri resultatiivsustabeli neljanda mehe Jakub Voracekiga. Ootused on suured, vanematel hokisõpradel on hästi meeles 1985. aasta Praha MM – korraldajamaa võiduga lõppenud turniir, kus jäähoki oli rohkem kui lihtsalt sport. Tšehhide viimane MM-kuld pärineb viie aasta tagusest kevadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles