Indrek Mägi võidutses Läti motokrossi meistrivõistluste avaetapil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mägi.
Indrek Mägi. Foto: Rauno Kais

Aizpute krossirajal algasid Läti motokrossimeistrivõistlused, kus oli traditsiooniliselt palju Eesti võistlejaid sealhulgas ka Mägi Racing sõitjad Indrek Mägi ja Meico Vettik, kirjutab Motosport.ee.

Väga töine nädalavahetus oli Indrek Mägil, kes võistles nii MX1 kui ka MX2 klassis, mis tähendas et aega sõitude vahel taastumiseks jäi väga vähe ning see maksis ka võistluspäeva lõpus lõivu. Kui MX2 klassis suutis Mägi kõik konkurendid kummaski sõidus alistada, siis MX1 klassi teises sõidus võttis väsimus oma ja enamat kuuendast kohast ei tulnud. Päeva kokkuvõttes võitis aga Mägi MX2 klassis väga kiirete lätlaste Davis Livsi ja Vairis Aleksejevsi ees ning oli MX1 klassis kokkuvõttes viies.

«Hea on olla tagasi peale hooaja alguses saadud õlavigastust ja teha esimene start just Lätis. Otsutasime tugeva treeningu mõttes sõita järjest nii MX1 kui MX2 klasse, seega eesmärk omaette oligi päev edukalt ja tervelt lõpetada. Siinkohal sügav kummardus Motodepoole, kes on loonud mulle sellised võimalused end mõlemas klassis proovile panna,» rääkis Mägi.

«Päeva vältel tegin väga korralikku sõitu ja hommikuses kvalifikatsioonis, kus osalesid mõlemad klassid, tuli tubli kolmas aeg. MX2 ülekaalukas võit mõlemas sõidus oli tõsine avaldus ja nautisin tõeliselt Kawasaki 250F-ga lendlemist üle pikkade aastate. Kuna sõidud on pea 30-minutilised, siis järjest sõitmine oli füüsiliselt väga kurnav, kuid tulin hästi toime. MX1 esimese sõidu start küll nurjus täielikult koos väikese kukkumisega, kuid hea tempoga õnnestus 2.-3. koha Priit Rätsep ja Davis Ivanovs kinni püüda.

Jõudsin viimastel ringidel isegi rünnata, kuid aeg lõppes otsa. Kui välja arvata eelmainitud apsakad, siis sõidu ja ringiaegade üle oli põhjust suuresti rõõmustada. Küll said aga viimaseks MX1 sõiduks jõuvarud lõpuks otsa. Kui ringiajad näitasid endiselt kiiret minekut, siis poole sõidu peal sain aru, et olen võitnud enda jaoks rohkem ja veel. Neli pea 30-minutilist sõitu koos hommikuse kvalifikatsiooniga oli väga hea treening eesolevateks suurvõistlusteks ja Läti meistrivõistluste MX1/MX2 tiitlite jahtimiseks,» sõnas Mägi.

«Sain kinnitust, et hooaja eel on liigutud õiget rada ja kõik, mis erinevate meistrivõistluste võitmiseks tarvis, on olemas. Edaspidine sõltub nüüd kõik iseendast ja on teada, et sportlase kõige suurem vaenlane ja konkurent ongi tema ise. Järgides aastatega õpitut, tuleb teha mõtestatud otsuseid ning usun, et saab olema põnev ja edukas aasta! Olen väga motiveeritud, seda eelkõige tänu headele toetajatele ja inimestele, kes meie tegemistesse erineval moel panustavad,» lisas Mägi.

85cc masinaklassis näitas head minekut Mägi Racingu noorim tulevikulootus Meico Vettik (Kawasaki), kes võitis avasõidu kaasmaalase Andreas Hiiemäe ees, kuid pidi teises talle alla vanduma. Hoolimata sellest, et ta sai teise koha, on tal head võimalused meistritiitel võita, sest tal on sama palju punkte kui Hiiemäel.

Mägi Racing sõitjaid näeb järgmisena Eestis võistlemas 10. mail toimuval Eesti motokrossi meistrivõistluste avaetapil Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles