Jäähoki MM: Kanada korraldas lätlastele jõudemonstratsiooni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tšehhis alanud jäähoki MMil näitas avavoorus jõudu Kanada, alistades Prahas peetud A-grupi esimeses mängus 6:1 Läti.

Kanada sai oma mängu käima avakolmandiku keskel, kui pisut enam kui nelja minuti jooksul visati kolm väravat. Täpsed olid Nathan MacKinnon, Jason Spezza ja Matt Duchene. Teisel kolmandikul lisasid Tyler Toffoli ja Spezza 44 sekundi jooksul veel kaks tabamust ning mängu saatus oli sellega otsustatud. Ühtlasi vahetas Läti viienda värava järel väravavahti, Ervins Mustukovsi asendas Edgars Masalskis.

Viimase kolmandiku keskel viskas Kaspars Daugavins lätlaste auvärava, kuid Masalskis nullimängu kirja ei saanud, sest 23 sekundit enne lõpusireeni takistati läbimurdel olnud Kanada superstaari Sidney Crosbyt määrustevastaselt ja kannatanu realiseeris ise karistusviske.

A-gruppi kuuluvad peale Läti ja Kanada veel Rootsi, Tšehhi, Šveits, Prantsusmaa, Saksamaa ja Austria. Alagrupist pääseb edasi neli paremat meeskonda. Täna õhtul kohtuvad samas grupis Tšehhi ja Rootsi.

Kanada — Läti 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

9.57 Nathan MacKinnon 1:0, 13.04 Jason Spezza 2:0, 14.11 Matt Duchene 3:0, 22.20 Tyler Toffoli 4:0, 23.04 Jason Spezza 5:0, 52.06 Kaspars Daugavins 5:1, 59.37 Sidney Crosby 6:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles