Soome peatreener: meie söötsime, USA viskas väravaid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõtlik Soome jäähokikoondis pärast kindlat kaotust USAle.
Mõtlik Soome jäähokikoondis pärast kindlat kaotust USAle. Foto: SCANPIX

Soome jäähokikoondise peatreener Kari Jalonen ei hakanud pärast MMi avamängus USA-lt saadud 1:5 kaotust toimunut ilustama, vaid lausus MTV Spordile otsesõnu, et taktikaga pandi puusse.

Soome läks mängule vastu soosikuna, kuid USA, kus lisaks NHLi tähtedele mängib mehi ka AHList, üliõpilasliigadest ja Euroopast, pani soomlased kindlalt paika. «Ega skoor ei valeta. Läksime liiga optimistlikult mängima. Meie söötsime, aga nemad viskasid väravaid. See oligi viga,» lausus Jalonen.

Samuti kirus peatreener hoolealuste võimetust arvulist enamust ära kasutada. «Meil oli avakolmandikul ülekaalus olles kaks head võimalust ja teisel kolmandikul veel üks. Lasime need käest ja sinna see läks,» nentis Jalonen. «Teisel kolmandikul ei hoidnud me enam oma mänguplaanist kinni ja muutusime kärsituks. On, millest õppida,» lisas ta.

Soome kohtub järgmises mängus pühapäeval Taaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles