«Läbi aegade parim» ongi geenius poksiringis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr (vasakul) rõhus tiitlimatšis oma tugevustele ning alistas Manny Pacquiao kindlalt.
Floyd Mayweather jr (vasakul) rõhus tiitlimatšis oma tugevustele ning alistas Manny Pacquiao kindlalt. Foto: SCANPIX

Viis aastat ootust sai lõppenud nädalavahetusel läbi, kui «sajandi matšiks» tituleeritud kergkeskkaalu poksi tiitlimatšis läksid Las Vegases vastamisi ameeriklane Floyd Mayweather jr ja filipiinlane Manny Pacquiao. Varasemalt süüdistati Mayweatherit pidevalt, et ta kardab Pacquiaoga võidelda, kuid lõpuks sai matšist asja ning seni võitmatuna püsiv maailma kõige rikkam sportlane alistas ka filipiinlase. Matši järel sai ameeriklane kuulda kriitikat, et oli ringis liiga kaitsev ja põgenes vastase eest, kuid tegelikult rõhus mees oma trumpidele ja tõestas, et tema puhul on tegemist tõesti läbi aegade ühe parima poksijaga.

Hüüdnimesid «The Best Ever» (Läbi Aegade Parim) ning «Money» (Raha) kandvat Mayweatherit on ka varasemalt tituleeritud geniaalseks poksijaks ja kuigi pärast Pacquiao alistamist sai ta Las Vegases 16 500 inimest mahutaval MGM Grand hotelli areenil kuulda publiku vilet, siis tegelikult ta tõestaski, et tegemist ongi geniaalse mehega, kes ei pruugi olla küll rahva lemmik, kuid siiski suudab ringis üle kavaldada ka kõige ohtlikumad konkurendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles