Järvloo rasketes oludes peetud võistlusest: panin kiivrile kilekotist tehtud mudakaitsme peale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Järvloo.
Priit Järvloo. Foto: DV Racing Pics

Itaalias Gazzane di Preseglies sõideti käesoleva aasta Quadracerite Euroopa meistrivõistluste teine etapp, kus ainsa eestlasena oli stardis eelmise aasta meistrivõistluste seitsmes mees Priit Järvloo. Kvalifikatsioonis näitas kiireimat ringiaega meistrivõistluste liider lätlane Edgars Mengelis, kellele järgnesid valitsev Euroopa meister hollandlane Mike van Grinsven ja itaallane Andrea Cesari Jr. Järvloo maadles tehnikaprobleemide käes ja sai viimasel hetkel kirja kuuenda aja.

Avasõitu asus juhtima Cesari Jr, kuid 15-ndal ringil möödus temast Engelis, kes enam seljataha ei vaadanud ning võitis itaallase, van Grinsveni ja Järvloo ees. Teises sõidus asus Mengelis kohe võistlejaterivi ette ja võttis kindla võidu. Teiseks sõitis end seekord van Grinsven ja kolmandaks  Cesari Jr. Järvloo heitles end keerulistes oludes end lõpuks kuuendaks.

Itaalia etapi võitis seega Mengelis (50 punkti), tänu viimasele sõidule oli teine van Grinsven ja kolmas Cesari Jr (mõlemad 42 p). Järvloo saagiks jäi 33 punkti, mis andis talle päeva lõpuks neljanda koha. Euroopa meistrivõistluseid juhib kõik sõidud võitnud Mengelis 100 punktiga, Cesari Jr jääb temast maha 16 ja van Grinsven 25 punktiga. Järvloo tõusis 53 punktiga viiendale kohale.

«Laupäeva hommikul oli rada väga mudane ja vabatreening lükkus edasi ning mina läksin otse kvalifikatsiooni. Rada oli selleks ajaks juba heas korras ning sõitsin mõned ringid rahulikult rada õppides ja tegin ühe kiirema ringi, aga lasin siis küljega kivisse ja lõhkusin rehvi. Boksis läks rattavahetusega omajagu aega ja sain rajale alles kolm minutit enne lõppu. Tegin mis suutsin ja tuli kuues aeg. Siis selgus, et esimene sõit peetakse ka kohe laupäeval, sest ööl vastu pühapäeva lubas uuesti vihma sadama hakata,» rääkis Järvloo. «Stardist sain halvasti minema, aga esimeste kurvidega tõusin kiiremate meeste rivi lõppu. Olin esimene ringi järel kaheksas, kuid siis hakkasin järjest enam rajaga kohanema ja nii sain hea hooga lasta. Ring ringilt sain konkurentidest mööda ja lõpetasin neljandal kohal. Rada oli väga kiire ja seal polnud üldsegi lihtne sõita. Sain nädala algul spetsiaalselt kõva raja jaoks uued amortisaatorid ja saime ka kohe väga hea seadistuse, mis tegi mu sõitu kindlasti paremaks. Teine sõit pidi toimuma pühapäeval ja nii ka oli. Öösel sadas kõvasti, kuid hommikul oli ilm hea, aga rada hoolimata sellest väga libe ja halb. Start oli mul hea, aga teises kurvis toimus väike rüselemine ja jäime sinna osade konkurentide hetkeks toppama. Panin kiivrile kilekotist tehtud mudakaitsme peale, kuid tõmbasin selle esimese ringi lõpus peast, aga seda kahjuks koos prillidega ja edasi sõita oli väga raske. Mõtlesin korraks, et ehk minna boksi uute järele, aga siis ikka sõitsin edasi. Sain osadest konkurentidest mööda, aga enne lõppu näidati mulle valesti sinist lippu ja lasin soomlase Jani Tanhuanpää mööda. Tegelikult liikus ta aga minuga samal ringil.»

«Nüüd tulen mõneks ajaks koju puhkama ja isarõõme nautima. Kuna ees ootab viis järjestikust võistlusnädalavahetust Euroopas, siis vajan ise puhkust ja võistlustehnika tõsist hooldust, mistõttu Eesti meistrivõistluste avaetapil ma kaasa ei tee,» lisas äsja esmakordselt isaks saanud Järvloo.

Euroopa meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 16.-17. mail Taanis Randersi rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles