Martin Vunk sattus Indoneesias keerulisse seisu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Vunk (vasakul) Jakarta Persija särgis.
Martin Vunk (vasakul) Jakarta Persija särgis. Foto: Erakogu

Eesti jalgpallikoondislane Martin Vunk sõlmis talvel lepingu Indoneesia kõrgliigas palliva Jakarta Persijaga. Sealse liiga tänavune hooaeg sai kesta aga vaid kaks vooru ja seejärel mängud peatati. Sel aastal meeskonnad platsile tõenäoliselt enam ei tulegi ning nii plaanib ka Vunk otsida võimalusi, kuidas leida endale peagi uus tööandja.

Probleemid on Indoneesia liigat tänavu vaevanud algusest peale. Esialgu pidid mängud algama veebruaris, kuid klubide majandusliku tausta uurimise tõttu tehti matšidega algust hoopis kuus nädalat hiljem. Lõplikult pandi liiga pausile aprilli keskpaigas, kui selgus, et kahe kõrgliigas mängiva klubi, Persebaya Surabaya ja Arema Indonesia omandisuhted on üsna kahtlased.

Olukorda sekkus kohalik valitsus, kes keelas nendel klubidel liigas osalemise, ent keelust astuti üle ja hooaega alustasid ka nimetatud võistkonnad. Siis sekkus valitsus juba jõulisemalt ning politsei kaasabil keelati matšide pidamine ära. Loomulikult ei ole sellise jõulise tegutsemise üle õnnelik aga Rahvusvaheline Jalgpalli Liit (FIFA).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles