Dopingupatune Marek Kalmus, kas sinu nali on ikka naljakas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Kalmus
Marek Kalmus Foto: Raigo Pajula

Natuke rohkem kui kaks aastat tagasi luiskas dopinguga vahele jäänud kulturist Marek Kalmus ajakirjandusele, et sai Hollywoodi filmis peaosa. Nüüd tuli ta välja veel ühe trikiga.


Nimelt postitas eluaegse võistluskeelu saanud Kalmus portaali bonzuna.com foorumisse omapärase avalduse, mis oli adresseeritud Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidule.

Kiri oli järgmise sisuga: «Palun kaaluda Marek Kalmusele määratud eluaegse võistluskeelu tühistamist kõigi IFBB egiidi all korraldatavatel võistlustel ja muudel üritustel. Tühistamise mõjuvaks põhjuseks pean arusaamist, et sport peab olema puhas ja keelatud ainete kasutamine on väär nii sportlase enda kui ka kaasvõistlejate suhtes. Olen järginud seda põhimõtet ja õppinud oma vigadest.»

Kui Kalmuselt endalt avalduse kohta küsida, puhkes ta naerma ja vastas: «See oli puhas nali! Meil on liiduga sellised naljad!» Küsimusele, miks ta sellist nalja tegi, vastas ta: «Aga miks mitte?»

Kolmel korral dopingu tarvitamisega vahele jäänud Kalmuse sõnul pole mõtet sellist palvet tõsiselt kellelegi saata, sest seda ei rahuldataks.

Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liidu president Arnold Tokko Kalmusega samal meelel aga polnud. «Olen seda foorumipostitust näinud ja palusin tal see avaldus vastavasse kohta teha.

Enam spordialaliidud dopingukeeldude tühistamisega ei tegele, sellega tegeleb sihtasutus Eesti Antidoping. Kui tal tõsi taga, siis võiks selle avalduse ju teha. Aja jooksul reeglid muutuvad, ehk talle isegi tuldaks vastu. Ma ei näe selles midagi võimatut,» sõnas Tokko.

Kuuldes, et Kalmus tegi postitusega nalja, vastas mees muigamisi: «Mina isiklikult ei saanud aru, et see nali oli. Aga kui see on tema arvates naljakas, siis…»
Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liitu Kalmus omapärast nalja veel saatnud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles