Juventus seljatas poolfinaali nauditavas avamängus Madridi Reali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Meistrite liiga poolfinaalid avavad omavahelise esimese kohtumisega valitsev Itaalia meister Torino Juventus ja Meistrite liiga tiitlikaitsja Madridi Real. Avapoolaeg lõpetati 1:1 viigiseisul - kui 8. minutil viis Alvaro Morata Juventuse juhtima, siis 27. minutil viigistas seisu Cristiano Ronaldo. Teisel poolajal teenis Carlos Tevez penalti ja realiseeris selle ise, viies Juventuse 58. minutil 2:1 juhtima. Selle skooriga mäng ka lõppes.

Esimene poolaeg:

Esimene ohtlik olukord sündis mängus juba teisel minutil, kui Iker Casillase ebaõnnestunud puhtakslöök lubas Arturo Vidalil temaga silmitsi jõuda, ent Casillas suutis oma vea parandada. Juventuse õuele saabus pidu 8. minutil, kui Casillas tõrjus Carlos Tevezi terava ja madala tsenderduse täpselt Morata jalale, kes selle mõnelt meetrilt võrku lükkas. Endise Reali mängijana Morata seejuures väravat ülevoolavalt ei tähistanud.

Morata tabamus lõpetas ühtlasi Reali 452-minutilise seeria, mille jooksul ei olnud keegi eurosarjas neile võõrsil väravat löönud. Mängu algus oli eriti Juventuse poolelt ootamatult lahtine ning Real kerges šokis, kuid sellest saadi üle 27. minutil - Ronaldo lükkas James Rodriguezi söödu mõnelt meetrilt segamatult peaga väravasse. Tegu oli ühtlasi Ronaldo 76. väravaga Meistrite liigas, mis märgib rekordit.

Värava järel oli Real kui ümber sündinud ning 41. minutil avanes neil suurepärane võimalus ise juhtima asuda, kuid Rodriguezi, Isco, Toni Kroosi ja Marcelo fantastilise koostöö järel oskas Rodriguez peaga latti lüüa. Hingetõmbepausile mindi siiski viigiseisus - Juventus domineeris avapoolaja esimesel, Real omakorda teisel poolel. Kui Juventuse poolel jäi võrdlemisi nähtamatuks mänguniitide tõmbaja Andrea Pirlo, siis Reali poolel oli äärmiselt kahvatu avapoolajal vaid 14 (platsil viibinud mängijatest kõige vähem) pallipuudet teinud Gareth Bale.

Foto: SCANPIX

Teine poolaeg:

Teist poolaega alustasid mõlemad meeskonnad luuravamalt, kuid taas sähvatas esimesena Juventus. Marcelo pommlöök põrkas kaitsjatest tagasi Carlos Tevezile, kelle spurdi suutis Dani Carvajal peatada alles oma karistusalas ja vea väärilise liigutusega – penalti. Kui Juventuse leer nõudis eelnevast olukorrast punast kaarti Morata pikali jooksnud Marcelole, siis kohtunik Martin Atkinson piirdus kollase kaardiga ning näitas hoiatuskaarti ka liiga aktiivselt suud pruukinud Juventus poolkaitsjale Arturo Vidalile. Penaltit läks lööma Tevez, kes lajatas palli otse värava keskele ega eksinud – Juventus taas 2:1 ees.

Juventus jahtis järgnevatel minutitel innukalt kolmandatki väravat, Real vastas Javier «Chicharito» Hernandezi sissetoomisega. Vaid minut pärast platsile saabumist algataski mehhiklane rünnaku, mille lõpetuseks jäi Ronaldol väravast mõne meetri kaugusel napilt puudu, et pall võrku lükata.

Kui mängida jäi pool tundi, vahetas Massimiliano Allegri Juventuse taktikat, tuues platsile Andre Barzagli ja asudes mängima kolme keskkaitsjaga. 5-3-2 formatsioon pani rünnakutel rõhu kiiretele kontratorgetele. Realil tekkis tänu Juventuse kaitsessetõmbumisele küll šansse, ent kasutada neid ei suudetud. Hoopis Juventusel oli mängu lõpuhetkedel kuldne võimalus lüüa 3:1, kuid Fernando Llorente ei tabanud värava ees korralikult palli.

Juventus võtab niisiis nädala pärast Reali koduväljakul toimuvale kohtumisele kaasa 2:1 eduseisus, kuid Realil on kirjas võõrsil löödud värav, mis võib osutuda äärmiselt tähtsaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles