Võimsa teise poolaja teinud Kehra viigistas käsipalli finaalseeria

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste finaalseeria HC Kehra ja Põlva Serviti vahel jätkus täna Põlvas. Teisel poolajal Põlvalt eest libisenud Kehra võitis mängu 26:20 ja viigistas seeria seisu 1:1 peale.

Põlva võitis esimese poolaja 14:13, aga teise poolaja alustuseks rebis Kehra 18:14 ette. Serviti jõudis korra veel ühe värava kaugusele, aga lõpus olid Kehra pallurid selgelt kindlamad.

Kehra poolt viskas 8 väravat Jevgeni Buinenko, Jürgen Rooba lisas 6 väravat. Serviti poolt vastas Ardo Puna 6 tabamusega.

Enne mängu: Kolme võiduni peetava finaalseeria avavaatus kulges tasavägiselt. Viimase minuti alguses särasid tablool viiginumbrid 27:27 ning võiduvõtmed olid palli vallanud kehralaste käes, kuid kodupubliku kurvastuseks tõrjus Eston Varusk Jevgeni Buinenko pealeviske. Serviti pääses veel rünnakule ja teenis koos lõpuvilega seitsmemeetri karistusviske, mille realiseeris Ardo Puna. Põlvalased võitsid 28:27 ning asusid seeriat juhtima.

Serviti peatreener Kalmer Musting loodab koduseintele, kuid lihtsat jalutuskäiku ta ei oota. «Ilmselt tuleb taas võrdne lahing,» ennustas Musting. «Loodetavasti on koduseintest meile abi. Teeme ju siin igapäevaselt tööd ja tunneme saali hästi. Kuigi vastasmeeskonna fännid reisivad ühelt mängult teisele, annab Põlva publik omadele tuge.»

Serviti juhib seeriat 1:0, kuid Mustingu meelest ei anna see teiseks kohtumiseks suurt eelist. «Iga mäng algab nullist,» tõdes ta. «Kohtumised on erinevad. Ühes matšis õnnestub üks, teises teine mängija. Võrdsete duellis saadab edu seda meeskonda, kes suudab oma asjad paremini ära teha ning tähtsal kohal on individuaalsed sooritused.»

Kehralaste juhendaja Jüri Lepa sõnul tuleb neil kohtumiste lõppe paremini lahendama hakata. «Meie mängul polnud viga, ent viimane minut oli kohutav,» kirjeldas Lepp avamatši lõppu. «Siis kõik logises ning ainult vigu tegimegi, aga olen kõige selle juba endal peast välja visanud ja mõtlen uuele mängule.»

Lepp teatas, et teiseks kohtumiseks on korralik eeltöö tehtud. «Oleme valmistunud nende 5-1 ja 6-0 kaitse vastu,» alustas Lepp. «Meil on probleeme olnud tagamängijatega. Seekord kavatseme teha rohkem vahetusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles