Narva Trans šokeeris tabeliliider Nõmme Kaljut

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas oli Narva Trans koduväljakul üllatuslikult 2:0 üle seni kõik mängud võitnud Nõmme Kaljust. Trans lõi mõlemad oma väravad esimese poolaja keskpaigas, kui 18. minutil oli täpne Dmitrii Barkov ja 19. minutil Dmitri Smirnov. 75. minutil jättis Hidetoshi Wakui Kalju poolt realiseerimata penalti.

«Ei tea, kas magasime kaitses esimesel poolajal või mis seal juhtus... Tegime palju vigu, kaotasime palli ja Trans lõi kahe tsenderdusega kaks väravat. Siis hakkasime rohkem üritama ja meil oli isegi päris palju võimalusi, kuid me ei suutnud neid ära realiseerida. Lõime isegi penalti mööda,» võttis ebaõnnestunud kohtumise kokku Kalju ründaja Tarmo Neemelo.

Transi poolkaitsja Marek Kaljumäe hinnangul oli võit kahtlemata hea tulemus, sest paljud Narva klubi mängijad on hädas vigastustega. «Need on kolm punkti on meile väga vajalikud ka edasist hooaega silmas pidades. Siit on hea edasi minna.»

Teised tänased mängud: Infonet - Paide linnameeskond 2:0, Tartu Tammeka - Sillamäe Kalev 0:5.

Kalju on 10 mänguga kogutud 27 punktiga endiselt tabeliliider, ühe mängu vähem pidanud FC Flora jääb maha kuue punktiga. 10 punkti kogunud Trans tõusis 6. kohale.

Enne mängu:

Teiseks mänguderingiks pärismuruväljakule kolinud Narva Trans võõrustab tabelijuhti Nõmme Kaljut olukorras, kus muresid on meeskonnal silmapiiril olevatest lahendustest rohkem. Eelmise nädala kohtumine kaotati Kaljule Hiiul 1:4, kuid veel valusam oli Transi jaoks see, et nii Roman Nesterovski kui ka Vitalijs Zils said antud kohtumises punase kaardi ega saa meeskonda reedeses kohtumises aidata.

Vigastuse tõttu jäi nädalatagusest mängust eemale ka Roman Protassov, lisaks vahetas peatreener Aleksei Jagudin juba avapoolajal välja ka ründaja Artjom Škinjovi. Tallinnasse vaid nelja vahetusmehega sõitnud Transi pink ei hiilanud juba hooaja alguses pikkusega ning mängukeelud ja vigastused on piirilinna meeskonna olukorda veelgi kehvemaks muutnud. Pärast seda, kui hooaega alustati suureskoorilise võiduga Pärnu üle ning väärt viikidega Levadia ja Infoneti vastu, on Trans suutnud noppida vaid viigipunktid mängudest Paide ja Viljandiga ning lisanud Pärnu vastu avamängus löödud viiele väravale kaheksa kohtumisega kõigest teist sama palju tabamusi. Liigatabelis ollakse seitsme punktiga seetõttu alles kaheksandal kohal.

Väikeseid vangerdusi peab koosseisus tegema ka Kalju peatreener Sergei Terehhov, kuna ründaja Artjom Dmitrijev teenis eelmises mängus selle hooaja neljanda kollase kaardi ning peab korduskohtumise seetõttu vahele jätma. Samas on Kaljul jätkuvalt liiga parim ründeliin, sest vastaste võrku on saadetud 25 palli. Endale on lubatud lüüa viis väravat ning selle näitajaga ollakse ühes Floraga samuti tabeli kõrgeimal real. Eelmise vooru kohtumine Transiga, kus jala said valgeks nii Hidetoshi Wakui, Joel Lindpere, Allan Kimbaloula kui ka Tarmo Neemelo, demonstreeris veenvalt Kalju ühte tugevat trumpi – väravaid on võimelised lööma väga paljud mehed ning kokku on sel hooajal jala valgeks saanud juba kümme meest. Transi alistamise korral on võimalik kümneni tõsta ka järjestikuste võitude arv ning siis oleks Kalju vaid ühe võidu kaugusele kümne meeskonnaga meistriliiga ajaloo edukaima stardi kordamisest – 2009. aastal suutis Tallinna Levadia võita 11 esimest mängu.

Kohtumise juures väärib veel märkimist, et Narva Trans peab oma esimese kodumängu ja üldse selle hooaja teise kohtumise pärismurul (esimest korda pääseti murule 5. voorus võõrsil Tartu Tammeka vastu). Sel hooajal kõik oma kodumängud Hiiu kunstmurustaadionil pidav Kalju on seevastu saanud murul mängida kahel korral, alistades esmalt Lillekülas Flora ja seejärel Kadrioru staadionil ka Levadia.

Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov ei ole siiani pidanud kordagi meistriliigas kaotusekibedust tundma. FOTO:
Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov ei ole siiani pidanud kordagi meistriliigas kaotusekibedust tundma. FOTO: Foto: Tairo Lutter

Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Loomulikult võivad meie puudused määravaks saada. Igal juhul peavad kõik mängijad, kes lähevad mängupäeval väljakule, võitlema, vaatamata vastase tugevusele.»

Transi kaitsja Pavel Avdejev: «Me oleme raskes olukorras mängukeeldude ning vigastatud mängijate arvu tõttu. Peame oma mängu muutma. Valmistame mänguks väga tõsiselt ning anname ennast parima, et võit koju jätta.»

Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov: «Järjekordne raske mäng Narvaga, seekord võõrsil. Kindlasti nad tahavad kodus kolm punkti saada, kuid me läheme piirilinna võidumõtetega.»

Kalju väravavaht Siim-Sten Palm: «Võõrsil Narvaga pole kellelgi kerge mängida ja kindlasti tuleb väga võitluslik mäng. Peame keskenduma oma mängule ja võitlema ühtse meeskonnana – siis oleme suutelised kolme punktiga koju tulema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles