Joonas Tamme kaks hilist väravat tõid Viljandi Tulevikule võidu Paide üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 10. vooru kohtumises läksid täna Viljandi linnastaadionil vastamisi Viljandi Tulevik ja Paide Linnameeskond. Postimehe telemängus teenis 2:0 võidu Tulevik. Mõlemad väravad lõi Tuleviku ründaja Joonas Tamm, esimest korda jõudis ta sihile 79. minutil ja teisel korral 87. minutil. Kokku on Tammel sel hooajal meistriliigas löödud juba 8 väravat.

Viljandi tõusis 10 mängust kogutud 11 punktiga meistriliiga tabelis kuuendaks, kaheksa kaotuse kõrvale vaid kaks viigipunkti teeninud Paide on tabeli viimane.

Enne mängu:

Kohtumisest kujuneb eeldatavasti kahe ründaja duell, sest nii Paide vanameister Vjatšeslav Zahovaiko kui ka eelmises voorus kübaratrikiga hiilanud viljandlane Joonas Tamm on suutnud senise hooaja jooksul lüüa kuus väravat.

Viljandi Tulevik kolib teiseks mänguderingiks oma kodukohtumised üle muruväljakule. Esimeses Viljandi linnastaadionil aset leidvas mängus võõrustatakse tabeli viimast Paidet, kellest eelmises voorus saadi võõrsil jagu 3:0. Meistriliiga käesoleva hooaja kolmanda kübaratriki lõi selles kohtumises Tuleviku ründaja Joonas Tamm, olles täpne 4., 65. ja 77. minutil. Tuleviku viimases kolmes kohtumises jala valgeks saanud Tamm on löönud hooaja jooksul juba kuus väravat ning kerkinud sellega suurimate väravaküttide tabelis Paide ründaja Vjatšeslav Zahovaiko ja Levadias mängiva Ingemar Teeveri kõrvale teist kohta jagama.

Paide vastu saadud kolm võidupunkti kergitasid Tuleviku liigatabelis avaringi lõpuks kaheksa punktiga kuuendale kohale. Paide jaoks oli avaring seevastu suisa katastroofiline – ainsa meeskonnana ollakse siiani võiduta, tabelis on kirjas vaid kaks viigipunkti ning mõistagi annab see tabelis ka viimase, kümnenda koha. Paide löödud kaheksast väravast (liiga kehvim näitaja) on kuus Zahovaiko nimel, mis näitab, et ülejäänud meeskond ei ole suutnud vanameistrit piisavalt toetada.

Tuleviku kaitsjad on Paide ründaja Vjatšeslav Zahovaiko korralikult pihtide vahele võtnud. FOTO: Dmitri Kotjuh
Tuleviku kaitsjad on Paide ründaja Vjatšeslav Zahovaiko korralikult pihtide vahele võtnud. FOTO: Dmitri Kotjuh Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Midagi rõõmustamisväärset pole Paide jaoks ka kaitseliinis, sest endale on lastud lüüa 23 väravat, mis on liigas tagantpoolt teine näitaja. Sestap peab Paide asuma kiirelt punkte koguma, sest enne juunis algavat kolmenädalast suvepausi ootavad neid lisaks laupäevasele mängule ees veel kohtumised Flora, Tartu Tammeka, Narva Transi ja Levadiaga.

Tuleviku president Raiko Mutle: «Eelmises mängus Paide vastu suutsime väga olulised punktid koju tuua ning ilmselgelt on tegemist selle meeskonnaga, kellelt peame maksimumi võtma. Kuigi võit oli magus, siis mõningad asjad jätsid ikkagi soovida. Oli perioode, kus andsime liigselt initsiatiivi ära. Nüüd kodus peame palliga olema tunduvalt enesekindlamad. Kaitse saime kenasti pidama ja rünne toimis, aga palli valdasime vähe. Katsume sammhaaval ka selles paremaks minna. Meie suurepärase kodupubliku toel oleme veelgi motiveeritumad hästi mängima ja võidu koju jätma!»

Tuleviku kaitsja Oskar Berggren: «Eelmisel korral suutsime taga nulli hoida ja ise väravaid lüüa. Meeleolu on super ja kindlasti tahame seda mängu võita. Nagu Mikk Metsa on öelnud, et kui meie lööme vähemalt ühe värava ja vastane ei löö ühtegi, siis on päris suur tõenäosus, et me võidame. Ammu pole kodus mängu olnud ja loodame palju rahvast staadionil näha.»

Paide peatreener Meelis Rooba: «Viljandi näitas, et on väga ohtlik vastane ja neid on vaja väga tõsiselt võtta. Usun, et mehed tegid omad järeldused ja saame Viljandis võtta revanši.»

Paide poolkaitsja Lauri Varendi: «Peame viimasest mängust tegema igaüks oma analüüsi. Nüüd algab uus ring ja vaja on vaadata edasi ja anda endast parim.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles