Eesti neljapaat jäi esimesel MK-etapil isegi finaalist välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti paarisaeruline neljapaat Bledi MK-etapil.
Eesti paarisaeruline neljapaat Bledi MK-etapil. Foto: Fred Killing / Eesti sõudeliit

Sloveenias Bledis startis laupäeval kolme Eesti paatkonna osavõtul sõudmise MK-sari. Mitte keegi eestlastest finaali ei pääsenud.

Esimest korda korraldusajaloos näeb MK-formaat ette vahesõitudeta ehk teise võimaluseta võistlussüsteemi, mis aga eksimuste ja vigade parandamiseks ruumi ei jäta.

Suurte lootusetaga sõitis Sloveeniasse paarisaeru neljapaat, mis võrreldes kahe varasema aastaga on veidi koosseisult muutunud – Kaspar Taimsoo, Sten-Erik Andersoni ja Allar Raja kõrvale toodi paati vanameister, Pekingi olümpiahõbe Tõnu Endrekson.

Bledis tegi kaasa 8 neljapaatii. Kahest eelsõidust kummastki 3 paremat lunastas pääsme finaali, tahapoole jääjad leppisid B-finaaliga.

Teises eelsõidus startinud Eesti nelik pidi väga napilt tunnistama kõikide konkurentide paremust, jäädes ajaga 5.53,28 neljandaks ehk sõidu viimaseks. Parima tulemusega sõudis finaali Hiina (5.51,78), järgnesid Poola (5.52,19) ja Prantsusmaa (5.53,22).

Teist eelsõitu valitsesid 5.51,54ga saksalsed, Šveitši (5.57,47) ja Tsehhi ees (6.04,40). Need kolm kvartetti sõuavad seega pühapäeval Eesti aja järgi kell 14.03 startivas finaalis.

Koondise peatreener Matti Killing arvas neljapaadi etteaste keskpäraseks ning hindas distantsi lõpuveerandit kriitiliselt.

«Esimese poole ja sealt veidi edasi liikusime päris jõudsalt, ent siis prantslased kiirendasid ning vahepeal sisse saadud edu kahanes valusalt napiks kaotuseks. Küsimus on siiski ka liialt väheses kokkusõidus ning lõunamaa sõudjatega võrdluses on meie veekilometraaž väiksem,» arvas juhendaja ning lootis, et hooaja edenedes jõutakse nii tehniliselt kui füüsiliselt järgmisele tasemele. Varem on Killing öelnud, et olümpiahooajal on vajalik ka jaanuaris vee peale saada.

Veel ei ole selge, kas neljapaat stardib samas koosseisus ka mai lõpus Poznanis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel. Otsus tehakse koju tagasi jõudes. Esmalt sõidetakse ära pühapäevane B-finaal, kuhu Eesti ainsaks vastaseks tuleb Horvaatia.

Finaali ei pääsenud ka kaks Eesti paarisaeru kahepaati Kaur Kuslap - Andrei Jämsä ja Joosep Laos - Geir Suursild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles