Sten Oja tuli rallikrossis Põhja-Euroopa meistriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Oja
Sten Oja Foto: Kristjan Must

Tänavune rallikrossi Eesti meister Sten Oja täiendas oma võidukarikate rivi sel nädalavahetusel, kui tuli FIA NEZ (North European Zone) meistriks klassis NEZ 1600.

Midagi lihtsat sellel ja eelmisel nädalavahetusel sõidetud hooaja kahes viimases etapis polnud. Laitse rallikrossil purunenud mootor saadi küll uuesti kokku, kuid kahjuks oli aega vähevõitu ja see andis tunda. Probleemid kimbutasid Oja juba nädal tagasi Norras sõidetud etapil, kahjuks jätkusid need ka viimasel etapil Taanis, vahendab ruudulipp.ee.

Meeskond ja taustajõud tegid kõik ja natuke ka rohkem kui võimalik, siia sisse mahub mootoriosade lennutamine Eestisse ja Taani ning palju muud.

Taanis Nysumbanenil sõidetud NEZ sarja viimasele etapile läks Oja vastu lootusega, et kõik toimib. Kahjuks mitte, taas oli kolin mootoris ja nii sai ta kirja vaid ühe eelsõidu aja.

«Eelsõidust saime aja kirja, seega oli koht finaalis olemas. Startisin B-finaalis, alguses tundus, et vahepealne remont aitas, kuid siis kordus sama, lõpuks jäin raja äärde seisma,» rääkis Oja ruudulipp.ee veebilehele. «Lähim konkurent, Leedu sõitja Zulys oli viimasel etapil kuidagi väga närvis ja B-finaalis lõhkus rehvi ning jäi kolmandaks ja A-finaali edasi ei saanud. Sellega oli asi minu jaoks selge. Maksimum, mida ta oleks tohtinud saada, oli kuues koht etapil, kuid nüüd oli ta üheksas ja mina olin 14.»

Nii tuli Oja NEZ 1600 klassis Põhja-Euroopa meistriks, edu Leedu sõitja Zulyse ees jäi viie punkti peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles