Martin Laas sai Aserbaižaani velotuuri viimasel etapil 12. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Laas.
Martin Laas. Foto: Sander Maasing
Täna lõpes Bakuus Aserbaidžaani velotuur, kus viimasel etapil saavutas Martin Laas 12. koha, kokkuvõttes oli Mihkel Räim parima eestlasena 34.

Viiest etapist koosnenud UCI 2.1 kategooria Aserbaidžaani velotuuril võistlesid eestlased korduvalt top-10 piirimail kohtadele ning korra õnnestus Laasil saavutada etapilt ka 9. koht. Arvestades velotuuri kõrget taset on tegemist arvestatavate tulemustega.

Etapidel olnud rasked tõusud kokkuvõttes eestlastele suuri võimalusi ei andnud, kuna heas vormis olevad Laas ja Räim on peamiselt sprinterlike omadustega võidusõitjad. Head minekut näitas ka Josten Vaidem, kes püsis kolmandal etapil pikalt jooksikutegrupis, kuid peagrupp neelas nad lõpukilomeetritel siiski alla.

Kokkuvõttes oli parim eestlane Mihkel Räim, lõpetades velotuuri 34. kohaga. Vaidem ja Laas lõpetasid kokkuvõttes 48. ja 49 kohaga, Joonas Jõgi 73. kohaga ja Peeter Pung 93. kohaga. Norman Vahtra kahjuks viimast etappi ei lõpetanud ning kokkuvõttes tulemust kirja ei saanud.

Üldarvestuse võidu teenis viimased etapid liidrisärgis sõitnud Primož Roglic (Adria Mobil).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles