Video: Giro sprindietapi võitis Viviani, Kangert sattus kukkumisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giro teise etapi võitis Elia Viviani.
Giro teise etapi võitis Elia Viviani. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuri Giro d'Italia tänase teise etapi võitis sprindifinišis itaallaste rõõmuks Sky tiimi rattur Elia Viviani.

Napilt jäi talle alla hollandlane Moreno Hofland (Team LottoNL-Jumbo), kolmas oli Andre Greipel (Lotto Soudal). Umbes 25 kilomeetrit enne lõppu suurde kukkumisse sattunud Tanel Kangert tuli üle lõpujoone teises suures grupis, mis kaotas võitjale minuti ja üheksa sekundiga. Eestlasele märgiti protokolli 122. koht, kukkumisest pääses Kangert video põhjal otsustades terve nahaga ja pidi vaid pisut uut ratast ootama.

Üldarvestuses kuulub neli paremat kohta endiselt eilse meeskondliku temposõidu võitnud Orica GreenEdge'i tiimi ratturitele, liidrisärk on Michael Matthewsi seljas. Kangert on üldarvestuses 85. kohal, kaotades Matthewsile 1.22. Homme sõidetakse tuuril 136 km pikkune etapp Rapallost Sestri Levantesse, mis lõpeb siledal maal, ent kavas on ka üks teise kategooria tõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles