Lootus elab: kuidas pääseks Klavani klubi eurosarja?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (rohelises) Müncheni Bayerni vastu.
Ragnar Klavan (rohelises) Müncheni Bayerni vastu. Foto: CHRISTOF STACHE/AFP

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Augsburg võib tänu nädalavahetusel Müncheni Bayerni üle saadud magusale võidule endiselt hellitada lootust, et järgmisel hooajal mängitakse eurosarjas. Võimalused selleks on kaks vooru enne liigahooaja lõppu head.

Kui 34st mängust on peetud 32, on Augsburgil tabelis 46 punkti, mis annab neile viienda koha. Saksamaalt pääsevad kolm esimest klubi otse Meistrite liiga põhiturniirile ning seal on endale juba koha kindlustanud tänavune meister Bayern ning praegu teisel kohal olev Wolfsburg. Koha Meistrite liigas on taganud ka Mönchengladbachi Borussia ja Leverkuseni Bayer, kes selgitavad viimaste voorudega vaid, kumb pääseb otse alagruppidesse ja kumb peab teekonda alustama play-off-ringist. Selge edu on tabelis viiepunktilist paremust omaval Gladbachil.

Järgneb aga Euroopa liiga kohtade nõudlejate seltskond, kuhu kuulub ka Augsburg. Viies koht viib otse Euroopa liiga alagrupiturniirile, kuues meeskond alustab aga samuti päris kõrgelt ehk kolmandast eelringist. Näiteks Eesti mullused hõbeda- ja pronksiklubid Sillamäe ja Flora ning tänavuse karikasarja võitja alustavad mänge esimeses eelringis ehk peavad sama kaugele jõudmiseks jagu saama kahest vastasest.

Augsburgi elu tegi lihtsamaks eilne kohtumine, kus nende lähim jälitaja Schalke kaotas võõrsil 0:2 Kölnile ning jääb nüüd Klavani tööandjast maha ühe punktiga. Seitsmendal-kaheksandal kohal on tabelis Dortmundi Borussia ja Bremeni Werder, kellel mõlemal Augsburgist kolm punkti vähem. Juba viie punkti kaugusele jääb Hoffenheim.

Järgmises voorus kohtub Augsburg kodus Hannoveriga, kes on tabelis alles 16. kohal ehk väljalangemistsoonis. Samas on ka külalistele iga punkt kulla hinnaga, sest tabeli kuus viimast meeskonda kohtadel 13.-18. mahuvad kaks vooru enne hooaja lõppu kõigest nelja punkti sisse! Hooaja esimese omavahelise mängu detsembri keskel võitis seejuures kodus 2:0 Hannover. Viimases voorus ootab Augsburgi ees aga raske vastane, sest võõrsil kohtutakse tabeli praeguse kolmanda meeskonna Mönchengladbachi Borussiaga. Tõsi, võib juhtuda, et selleks hetkeks pole vastastel enam tabeliseisu vaadates midagi mängus. Samuti annab Augsburgile indu teadmine, et detsembris saadi Gladbachist kodus 2:1 jagu.

Augsburgi õnneks ei oota lihtsad mängud ees ka konkurente. Schalke võõrustab järgmises ringis väljalangemisheitlust pidavat Paderborni ja viimases voorus kohtutakse võõrsil samuti püsimajäämise eest võitleva Hamburgiga. Dortmund ja Werder võtavad järgmisel nädalal mõõtu vastavalt tabeli teiselt meeskonnalt Wolfsburgilt ja kolmandal kohal olevalt Gladbachilt, viimases voorus kohtutakse aga omavahel. Hoffenheimi viimasteks vastasteks on Leverkusen ja Berliini Hertha.

Võrdsete punktide korral arvestatakse Bundesligas järgmisena väravate vahet ning see on Augsburgil -1, Schalkel +3, Dortmundil +5 ja Werderil -12. Seejuures võib Euroopa liigasse veel pääseda ka tabelis seitsmendal kohal lõpetav meeskond – 30. mail mängivad karikafinaalis Wolfsburg ja Dortmund ning kuna esimene on eurokoha juba kindlustanud, läheb nende võidu korral pääs Euroopa liigasse just nimelt sellele meeskonnale, kes on liigatabelis seitsmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles