Kui peatreeneri sõnal pole kaalu

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James ja David Blatt.
LeBron James ja David Blatt. Foto: SCANPIX

NBA võib olla maailma tugevaim korvpalliliiga, ent meeskondade peatreeneritel on seal tihti sootuks teistsugune roll kui Euroopas ja staarmängijatel rohkem sõnaõigust. Eesti treenerid Jaak Salumets, Andres Sõber ja Alar Varrak sellist stiili ei poolda.

Viimases play-off-mängus näitas Cleveland Cavaliersi liider LeBron James taas, et selles tiimis maksab tema, mitte peatreener David Blatti sõna. Idakonverentsi poolfinaalis oli Clevelandi ja Chicago Bullsi mäng 84:84 viigis ja mängida jäi 1,5 sekundit. Seejuures tahtis Blatt veel time-out'i võtta, ent kuna kõik mõtlemisajad olid tal juba kasutatud, siis NBA reeglite järgi saab selle eest tehnilise. Õnneks suutis abitreener Tyronn Lue teda takistada. Et kohtunikud läksid viimase olukorra kohta videokordust vaatama, sai Cleveland siiski asju arutada.

Blatt joonistas tahvlile viimaseks rünnakuks plaani, mis nägi ette, et James läheb auti söötma. James sellega nõus ei olnud. «Ütlesin treenerile, et ma ei lähe mitte mingil juhul auti söötma. Ütlesin talle, et las keegi teine söödab audi välja. Nullisin treeneri joonise ja sõnasin: las mina saan palli ja mäng läheb kas lisaajale või ma toon meile võidu,» rääkis James.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles