Marko Asmer võitis kartide kestussõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kestussõidu  startijate hulgas oli seekord koguni neli tüdrukut - (vasakult) Nanci Ristla, Kristin Liiksaar, Siret Räämet ja Ira Sidorkova.
Kestussõidu startijate hulgas oli seekord koguni neli tüdrukut - (vasakult) Nanci Ristla, Kristin Liiksaar, Siret Räämet ja Ira Sidorkova. Foto: Toomas Vabamäe

Koduse kardihooaja lõppakordina peeti eile Järvamaal Aravetel traditsiooniline kestussõit. Tavapärasest 3-5 korda pikemad distantsid ja kohustuslik boksipeatus tõid kaasa rohkelt draamat ja ootamatuid süžeepöördeid. Kiireimas võistlusklassis Rotax DD2 sai esikoha Marko Asmer.

Sajaringiline kihutamine ei alanud Asmerile aga sugugi hästi, sest avakurvis trügiti ta murule ja juhtgrupp pääses pikalt eest ära. Poolel maal oli Asmer aga juba teine.

Kui senise liidri, lätlase Konstantins Calko kart boksipeatuse järel enam ei käivitunud, tõusis Asmer ise esikohale.

Päeva kiireim tankimispeatus kasvatas edu veelgi ning finišis edestas ta Georg Vanni 16,9 sekundiga. Kolmanda koha sai Tristan Viidas.

DD2ga koos olid rajal ka Rotax Mastersi kaks sõitjat. Eke Nurm korvas kaks boksipeatust kiire sõiduga ja võitis Ivar Veeruse ees.

Rotax Maxi ja Rotax Juniori ühisstardis juhis algul Martin Rump, seejärel möödusid temast Maxi-sõitjad Nanci Ristla ja Mario Haugas. Siingi sai otsustavaks boksipeatus, mis Ristlal venis tosin sekundit pikemaks kui Haugasel. Kuidas Ristla ka pärast ei pingutanud, jõudis Haugas finišilipuni 5,9 sekundit varem.

Rumpi peatus oli aga kõigist kiirem ja tõstis ta uuesti liidriks, paraku langes ta sõidu viimasel viiendikul ühena paljudest tehnilise rikke ohvriks. Nii läks Juniori esikoht Fred Joonas Alliksaarele Ralf Merilahe ja Juuso Pykäläineni ees. Maxi kolmanda koha sai Rain Laupa, ehkki jäi viimasel ringil rajaserva.

Kõige põnevamalt kulges võistlus Micro-klassis, kus distantsiks oli 60 ringi. Simon Loomets ja Kermo Pihelgas kadusid teistel kohe eest ja läbisid praktiliselt kogu distantsi kahekesi koos. Loomets sai boksipeatusega kahesekundilise edu, ent Pihelgas tegi selle kiiresti tasa ja viimasele ringile mindi pea kõrvuti.

Esimeses kurvis aga jäi liidritele jalgu korraga kuus mahajääjat ning selles olukorras ei jätkunud Loometsale enam asfaldil ruumi. Pihelgas sai kümnekonna meetriga ette, kuid Loomets ei jätnud jonni ja suutis viimase ringiga end siiski esimeseks võidelda. Pihelgas lõpetas 0,4 sekundit hiljem, kolmanda koha sai Karl Leesmaa.

Raketis asus Oliver Nurmik kohe juhtima, tema boksipeatuse järel tõusis liidriks Kaspar Kallasmaa. Kallasmaa boksipeatus oli küll ülikiire, kuid Nurmik tõusis ikkagi uuesti esikohale ja jõudis finišisse 11,6 sekundit varem. Kolmas koht läks värskele Eesti meistrile Ralf Aronile.

MiniTAG 70 ringi läbis kõige kiiremini Cristopher Vaalma, teise koha sai Frank Merilaht ja kolmanda esimest korda selle klassi kardil võistelnud Jan Markus Kõõra.

Cadeti 11 sõitja hulgas tuli uduvihmast libedal rajal kõige paremini kardi juhtimisega toime Karl-Kenneth Neuhaus. 24 ringi järel jäid venelased Daniil Loškarjov ja Ivan Grigorjev temast maha vastavalt 10,6 ja 21,6 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles