Kes sel aastal? Tarval oli avamängus rohkem otsustajaid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brandis Raley-Ross kerkis taas Tarva resultatiivseimaks.
Brandis Raley-Ross kerkis taas Tarva resultatiivseimaks. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

KORVPALL. Viimastel aastatel Kalev/Cramo ja Tartu Rocki järel pronksi noppinud Rakvere Tarva ning pidevalt kolmandat kohta jahtiva Rapla Tyco vahelise Eesti meistrivõistluste pronksiseeria avalahingu võitis 70:64 Tarvas. Juba teel Rakverre oli maanteel näha Rapla fännide autorongi, igal masinal peal kleebised kirjaga «Kas sel aastal?». Pole raske arvata, millele see viitab.

Et Tarvas jäi finaalseeriast eemale kõige napimalt, arvasid mõned asjatundjad, et ehk mõjub see mängijate motivatsioonile halvasti. Nii ei läinud ja motivatsioonipuudust ei saanud kummalegi meeskonnale ette heita. «Mõned juba üheksa aastat arvavad, et midagi on puudu. Selge see, et oleme väsinud, viimase 33 päeva jooksul on olnud 11 mängu. Pidime nii mängima, et Rapla palju eest ära ei läheks, ja lõpus oli jälle vana tuttav Tarvas,» ütles Tarva juhendaja Andres Sõber.

Tarvas jäi kolmanda veerandajaga küll seitsmepunktilisse kaotusseisu, ent Brandis Raley-Rossi, Juris Umbraško ja Reinar Halliku vedamisel jõuti otsustaval vaatusel viigini ja mindi juhtima 57:55. Rapla püsis tänu Janar Soo ja Rait-Riivo Laane korvidele mängus, ent 43 sekundit enne lõppu tabas Jan Špan kolmese ja vormistas võidu. Lõpuminutitel oli Tarval otsustajaid rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles