Martynas Geceviciuse arvates Rock mitte ei võitnud, vaid Lietuvos rytas kaotas

Vahur Kalmre
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ/Rock võitis Lietuvos rytase 61:57 (pildil Martynas Gecevicius takistamas Rain Veidemani).
TÜ/Rock võitis Lietuvos rytase 61:57 (pildil Martynas Gecevicius takistamas Rain Veidemani). Foto: Margus Ansu / Postimees

«Rock mitte ei võitnud, vaid meie kaotasime. Mitte kuidagi ei leidnud oma mängu,» ütles Lietuvos rytase snaiper Martynas Gecevicius Balti liiga finaali järel intervjuus Lietuvos rytase korvpallimeeskonna kodulehele.


Geceviciuse arvas, et kui nad mängiksid Rockiga kümnemängulise seeria, siis võidaks rytas vähemalt üheksa mängu.

«Me läksime sellele turniirile ainult võitma, mingit muud seletust ei saa olla,» rääkis Gecevicius. «Esmajärjekorras, mängijad ei suutnud end kokku võtta.Võib-olla tõesti mängis rolli, et uskusime kerget võitu. Ei mäleta mängu, kus oleksime nii kehvalt mänginud. Mäng oli kaootiline, puudus tiimitunne, üksteisest arusaamine. Pidime eestlasi võitma. Ei taha vastaseid alahinnata, aga Rock ei ole kindlasti meeskond, kellele isegi halvasti mängides saaksime kaotada.»

Hoiatus oli juba poolfinaal Ventspilsiga, kus peale head algust lasi rytase meeskond Geceviciuse meelest end liiga lõdvaks. Finaalmängu protokoll näitab sedasama. Rytas sai visata kõigest neli vabaviset - tähendab polnud rünnakul agressiivsed, põhjendas Gecevicius.

Kodulehe küsimusele, kas ei anta Lietuvos rytasele ja Kaunase Žalgirisele otsene pääs Balti liiga play-offi liiga kergesti, vastas Gecevicius: «Ei usu. Olen kindel, et sel hooajal me nii halvasti enam ei mängi. Kaotus Tartule oli meile kasulik.»

Iseloomustades Balti liiga karikaturniiril osalenud meeskondi, ütles Gecevicius: «Ventspilsi mäng käis lainetena. Poolfinaalis mängisid nad halvasti, nagu oleksid kartnud, kolmanda koha mängus aga väga hästi. Kalev/Cramol jätkus turniiril jõudu vaid kaheks veerandajaks, peale seda andsid nad täiesti alla. Rock mängis mõlemal päeval hästi, Rock on ilmselt sel hooajal parem kui eelmisel.»

Tõlkinud Joona Saluveer

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles