«Sajandi poksimatši» ametlik statistika andis jahmatava tulemuse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather jr.
Floyd Mayweather jr. Foto: SCANPIX

«Sajandi matšiks» tituleeritud Floyd Mayweather jr ja Manny Pacquiao poksiduellist on läinud nüüdseks mööda juba ligi kaks nädalat nüüd hakkavad kokku saama ka matšiga teenitud täpsed tulud.

Viimati selgus, et antud matš oli läbi aegade kõige vaadatum poksimatš tasulistes telekanalites. Kui USAs maksis matši vaatamine 90-100 USA dollarit, siis kokku tehti 4,4 miljonit ostu, kirjutab Forbes.com.

Senine ostude rekord kuulus Mayweatheri ja Oscar de la Hoya 2007. aasta duellile, mille võitis Mayweather. Toona tehti tasulistes telekenalites 2,48 miljonit ostu.

Seega on tasuliste telekanalite poolt teenitav tulu seekord umbes 425 miljonit dollarit. Rahalises mõttes pärines eelmine rekordMayweatheri ja Canelo Alvarezi 2013. aasta duellist, kui kokku kulutati fännide poolt tasulise matši vaatamiseks 153 miljonit dollarit.

Piletimüügist teeniti sel korral 72 miljonit dollarit. Kui lisada siia veel sponsorrahad ning teleülekannete õiguste müümise eest saadav raha, siis oli kogu matši tulu umbes 550 miljonit dollarit. Eelmine rekordiline kogutulu oli 200 miljonit.

Seega läks lubatud stsenaariumi kohaselt ning Mayweatheri ja Pacquiao duellist sai läbi aegade kõige kallim poksimatš ja seda suure ülekaaluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles